לביבות – 3 מתכונים קלים להכנה

לביבות – 3 מתכונים קלים להכנה

29/11/2021
3 כוכבים (1 הצבעות)
...
3 מתכונים קלים להכנה ללביבות שונות וטעימות. לביבות (לטקאס) תפוחי אדמה, לביבות בטטה ולביבות קישואים. מתכון מושג לחנוכה או לבוקר של יום שבת. לביבות קריספיות וטעימות בטירוף!
רמת קושי
קל
מנות
12
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים
    לביבות תפוחי אדמה:
    • 1 קילו תפוחי אדמה
    • 2 ביצים
    • 1 בצל
    • 2 כפות קמח או פירורי לחם
    • מלח ופלפל לפי הטעם
     
     
    לביבות בטטה:
    • בטטות בגודל בינוני-גדול (בערך 800 גרם)
    • 1 בצל
    • 2 ביצים M
    • 2 כפות קמח או פירורי לחם
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
     
     
    לביבות קישואים:
    • 700 גרם קישואים (2 גדולים או 4 קטנים)
    • 2 ביצים M
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
    • 1 כפית אבקת שום
    • 2 בצלים ירוקים, קצוצים
    • 70 גרם קמח
    • שמן לטיגון
    • שמנת חמוצה להגשה

הוראות הכנה

לביבות תפוחי אדמה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה והבצל. מגרדים בעזרת פומפיה אל תוך קערה גדולה עם מים קרים. 
2. מסננים את הנוזלים, עוטפים בתוך מגבת וסוחטים היטב את כל הנוזלים.
3. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים מלח, פלפל, קמח (או פירורי לחם) וביצים טרופות. מערבבים היטב.
4. במחבת גדולה מחממים שמן. מעבירים 2-3 כפות מתערובת תפוחי האדמה אל הזמן החם ומטגנים 3-4 דקות עד שהופך להיות חום-זהוב. הופכים ומטגנים 3-4 דקות נוספות.
5. מעבירים לנירר סופג ומפזרים מעט מלח.
 
 
לביבות בטטה:
1. מקלפים את הבטטות והבצל.
2. מגרדים את הבטטות והבצל על גבי מגבת מטבח. עוטפים את היטב את הבטטות והבצל, מסובבים וסוחטים את כל הנוזלים.
3. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים מלח, פלפל, קמח וביצים. מערבבים היטב עד לאיחוד. אם יש צורך מוסיפים עוד קצת קמח.
4. יוצרים לביבות ומעבירים למחבת חמה עם שמן. מטגנים כ3-4 דקות מכל צד, עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג ומפזרים מעט מלח.
 
 
לביבות קישואים:
1. מגרדים את הקישואים על גבי מגבת מטבח דקה. עוטפים, וסוחטים היטב את כל הנוזלים.
2. מעבירים לקערה גדולה. מוסיפים מלח, פלפל, אבקת שום, בצל ירוק, קמח וביצים. מערבבים היטב עד לאיחוד.
3. מחממים שמן במחבת גדולה. כאשר השמן חם מעבירים לביבות בגודל 2-3 כפות אל השמן החם, מטגנים 3-4 דקות מכל צד, עד להזהבה.
4. מעבירים לנייר סופג.
5. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות