הוראות הכנה
לביבות תפוחי אדמה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה והבצל. מגרדים בעזרת פומפיה אל תוך קערה גדולה עם מים קרים.
2. מסננים את הנוזלים, עוטפים בתוך מגבת וסוחטים היטב את כל הנוזלים.
3. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים מלח, פלפל, קמח (או פירורי לחם) וביצים טרופות. מערבבים היטב.
4. במחבת גדולה מחממים שמן. מעבירים 2-3 כפות מתערובת תפוחי האדמה אל הזמן החם ומטגנים 3-4 דקות עד שהופך להיות חום-זהוב. הופכים ומטגנים 3-4 דקות נוספות.
5. מעבירים לנירר סופג ומפזרים מעט מלח.
לביבות בטטה:
1. מקלפים את הבטטות והבצל.
2. מגרדים את הבטטות והבצל על גבי מגבת מטבח. עוטפים את היטב את הבטטות והבצל, מסובבים וסוחטים את כל הנוזלים.
3. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים מלח, פלפל, קמח וביצים. מערבבים היטב עד לאיחוד. אם יש צורך מוסיפים עוד קצת קמח.
4. יוצרים לביבות ומעבירים למחבת חמה עם שמן. מטגנים כ3-4 דקות מכל צד, עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג ומפזרים מעט מלח.
לביבות קישואים:
1. מגרדים את הקישואים על גבי מגבת מטבח דקה. עוטפים, וסוחטים היטב את כל הנוזלים.
2. מעבירים לקערה גדולה. מוסיפים מלח, פלפל, אבקת שום, בצל ירוק, קמח וביצים. מערבבים היטב עד לאיחוד.
3. מחממים שמן במחבת גדולה. כאשר השמן חם מעבירים לביבות בגודל 2-3 כפות אל השמן החם, מטגנים 3-4 דקות מכל צד, עד להזהבה.
4. מעבירים לנייר סופג.
5. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה.
האימייל שלך לא יוצג באתר