הוראות הכנה
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. משמנים בחמאה או בשמן תבנית עגולה בגודל 28 ס"מ.
2. מקלפים את תפוחי האדמה, בעזרת מנדולינה או בעזרת סכין חותכים לפרוסות דקות.
3. מסדרים כ1/3 מפרוסות תפוחי האדמה על תחתית תבנית האפייה. מעל מפזרים מ1/2 מכמות רצועות הבצל. מפזרים 3 כפות קמח ולבסוף מפזרים כ-2 כפות חמאה חתוכה לקוביות קטנות. מתבלים במלח ופלפל את כל השכבה. חוזרים פעמיים על תהליך בניית השכבות. בשכבה העליונה מפזרים כ-2 כפות של קוביות חמאה. מניחים בצד.
4. בסיר קטן מחממים חלב, שמנת מתוקה, שום, רוזמרין, טימין, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מחממים על אש נמוכה במשך 6-7 דקות, מערבבים מדי פעם. מוציאים את השום הרוזמרין והטימין.
5. יוצקים את תערובת החלב על תפוחי האדמה.
6. מכסים בנייר אלומיניום ואופים במשך 50-60 דקות, לאחר 50 דקות מורידים את האלומיניום ואופים במשך 30-40 דקות נוספות, עד להזהבה והתרככות תפוחי האדמה.
האימייל שלך לא יוצג באתר