17/5/2023
5 כוכבים
(3 הצבעות)
...
גולזמה – מאפה טורקי ממולא בתרד וגבינות שמכינים על מחבת בקלי קלות. מאפה קריספי, טעים ועשיר בטעמים. אין צורך בשמרים, בהתפחה או בלישה.
מצרכים
לבצק:
- ¾2 כוסות (385 גרם) קמח
- 1 כפית מלח
- 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
- 1/3 כוס (80 מ"ל) מים
למילוי:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל, קצוץ
- 400 גרם תרד
- 300 גרם גבינת פטה/בולגרית
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
- מכינים את הבצק: בקערה גדולה מערבבים קמח ומלח. מוסיפים מים, חלב ומערבבים עד שנוצר בצק. לשים את הבצק במשך 4-5 דקות, עד לקבלת בצק חלק ורך. מניחים את הבצק בקערה, מכסים ומניחים לנוח בזמן הכנת המילוי.
- מכינים את המילוי: במחבת מחממים 2 כפות שמן זית, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים 5-6 דקות. מוסיפים תרד קצוץ ומבשלים עד שהוא מאבד מנפחו.
- מעבירים את המילוי לקערה גדולה, מפוררים גבינת פטה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב.
- מכינים את הגוזלמה: לוקחים את הבצק ומחלקים אותו ל-6 חלקים שווים, יוצרים מכל חלק כדור.
- מרדדים כל כדור לכדור למלבן דק. מניחים 2-3 כפות מילוי במרכז הבצק, משאירים כ-2 ס"מ מרווח סביב הקצוות. מקפלים את הקצוות על המילוי.
- מטגנים את הגוזלמה: מחממים מחבת גדולה או על אש בינונית-גבוהה, מניחים את הגוזלמה על המחבת ומבשלים עד להזהבה משני הצדדים. מברישים כל צד במעט שמן זית או חמאה מומסת (לא חובה). חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמלית.
- מגישים ונהנים!
האימייל שלך לא יוצג באתר