2/12/2021
4 כוכבים
(2 הצבעות)
...
את שקשוקת העגבניות המפורסמת כולם מכירים, אבל מה לגבי שקשוקה ירוקה לגיוון? שקשוקה עם תרד, עשבי תיבול ירוקים וגבינת פטה. מתכון לשקשוקה מהירה, קלה להכנה וטעימה.
מצרכים
- 1/2 כרישה
- 250 גרם עלי תרד בייבי
- 4 שיני שום
- 10 עלי בזיליקום
- 1/4 צרור כוסברה או פטרוזיליה
- 2 כפות שמן זית
- 6 ביצים
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 אגוז מוסקט
- 1 כפית קורנית טריה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת לבישול
- 1/2 כוס (120 מ"ל) ציר ירקות
- 30 גרם גבינת פטה או בולגרית
הוראות הכנה
1. הכנות: קוצצים את הכרישה, הבזיליקום והכוסברה, חותכים לפרוסות את השום ואת הפלפל.
2. במחבת גדולה מחממים שמן זית על גבי להבה בינונית. מוסיפים את הכרישה הקצוצה ומטגנים במשך כ4-5 דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השום והפלפל הירוק, מטגנים במשך כ2-3 דקות נוספות.
3. מוסיפים את עלי התרד, מבשלים במשך כ5 דקות, עד שהתרד מאבד מנפחו. מוסיפים את את השמנת, ציר ירקות, תבלינים ומערבבים. מבשלים במשך 10 דקות.
4. מוסיפים את הכוסברה והבזיליקום ומערבבים. שוברים את הביצים אל הרטוב הירוק. מפוררים גבינת פטה. מכסים ומבשלים במשך 10-15 דקות.
5. מגישים חם.
האימייל שלך לא יוצג באתר