הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל175 מעלות.
2. בקערה מערבבים קמח, סודה ומלח. מניחים בצד.
3. בקערה גדולה שמים חמאה רכה, סוכר חום וסוכר לבן. מקרימים עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים ביצים, תמצית וניל ומערבבים עד לאיחוד.
4. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד לאיחוד. מחלקים את התערובת לשני חלקים. לחלק אחד מוסיפים נטיפי שוקולד ולחלק השני מוסיפים סוכריות. מערבבים. מצננים במקרר למשך 30 דקות.
5. מהבצק יוצרים כדורים, מסדרים על תבנית ומשאירים מרווח של כ5 ס"מ בין כדור לכדור. אופים במשך כ10-12 דקות. עד להשחמה קלה בקצוות. נותנים לעוגיות להתקרר לחלוטין.
6. מניחים על גבי עוגיה אחת כמות מספיקה של גלידה. סוגרים עם עוגיה נוספת מלמעלה ולוחצים מעט. מגלגלים את הקצוות בסוכריות, פיצפוצים, נטיפים או כל תוספת אחרת.
7. מקפיאים עד להגשה.
הערות:
• אין חובה לחלק את הבצק לשניים והוסיף תוספות שונות. ניתן לאפות רק עם תוספות אחת או ללא תוספות כלל.
• ניתן לוותר על ציפוי הקוקילידה בתוספות.
• את הקוקילידה יש לשמור במקפיא והוציא רק לפני ההגשה.
האימייל שלך לא יוצג באתר