הוראות הכנה
עוגת גבינה ושוקולד ללא אפייה:
1. מכינים את התחתית: במעבד מזון מרסקים את העוגיות לכדי פירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים עד לאיחוד. משטחים על גבי תחתית של תבנית בקוטר 20 ס"מ. מעבירים למקרר בזמן שמכינים את המילוי.
2. קוצצים את השוקולד, מעבירים לקערה וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד שהשוקולד נמס לגמרי.
3. בקערה גדולה מערבלים גבינת שמנת, תמצית וניל ואבקת סוכר. מוסיפים שוקולד מומס ומערבלים עד לאיחוד.
4. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת רכה. מקלפים בהדרגה אל תערובת גבינת השמנת.
5. יוצקים אל המילוי אל התבניתץ מעבירים למקפיא לשעה בזמן שמכינים את הגנאש.
6. מכינים את הגנאש: קוצצים את השוקולד ומעבירים לקערה. בסיר קטן מביאים את השמנת לסף רתיחה. יוצקים את השמנת החמה על גבי השוקולד, נותנים לעמוד כ2 דקות. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
7. יוצקים על גבי העוגה ומעבירים לצינון במקרר ל6 שעות לפחות.
פודינג שוקולד:
1. קוצצים את השוקולד המריר ומניחים בצד.
2. בסיר בגודל בינוני מערבבים סוכר, קורנפלור, קקאו ומלח. בהדרגה, תוך כדי ערבוב, מתחילים להוסיף חלב, עד ששמקבלים תערובת חלקה וללא גושים.
3. מניחים את הסיר על אש אש בינונית, מבשלים תוך כדי ערוב מתמיד עד להסמכה. מוסיפים שמנת מתוקה, שוקולד מריר קצוץ ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מכבים את האש ומוסיפים תמצית וניל.
4. מעבירים לכוסות הגשה, מצננים לטמפרטורת החדר ואז מעבירים למקרר עד להגשה.
5. ניתן להגיש את הפונידג חם או קר.
נקניק שוקולד:
1. מרסקים את עוגיות הפתי בר לחתיכות קטנות.
2. בקערה חסינת חום שמים שוקולד וחמאה. מניחים את הקערה מעל סיר עם בים מבעבעים (בן מארי) מבלי שהקערה תיגע במים וממיסים.
3. מסירים מהאש ומוסיפים חלב, ליקר/קפה, תמצית וניל, פיסטוקים, עוגיות מרוסקות ומלח. מערבבים עד לאיחוד.
4. מורחים חצי מתערובת על גבי ניילון נצמד, יוצרים צורת נקניק, עוטפים את הנקניק בניילון, אוטמים את הקצוות ומגלגלים קדימה ואחרוה עד הניילון דוחס היטב את תעובת השוקולד. חוזרים על הפעולה עם החצי השני.
5. מעבירים למקרר לבתייצבות לכשעתיים-שלוש.
6. מוציאים מהקרר, מסירים את הניילון, מפזרים אבקת סוכר מכל בצדדים. בשביל לתת מראה אותנטי ניתן לעטוף בעזרת חוט כך שיראה כמו סלמי.
*יש לשמור את הקינוח במקרר
טראפלס שוקולד קלאסי:
1. קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה.
2. שמים שמנת מתוקה בסיר קטן ומחממים לסף רתיחה.
3. יוצקים את השמנת על גבי השוקולד, נותנים לעמוד בשך כ2-3 דקות. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מכסים ומעבירים למקרר להתייצבות למשך כשעה.
4. לוקחים ככף מהתערובת ומגלגלים כדורים קטנים. מסדרים את הכדורים על גבי צלחת גדולה ומעבירים למקרר למשך 20-30 דקות. מגלגלים שוב על מנת לקבל כדורים חלקים.
5. מגלגלים את הכדורים באבקת קקאו לכיסוי.
6. מגישים ונהנים!
טארט שוקולד מריר ללא אפייה:
1. במעבד מזון מרסקים את בעוגיות לכדי פירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים עד לאיחוד. משטחים את תערובת הפירורים על גבי תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ ומעבירים למקרר בזמן שמכינים את המילוי.
2. קוצצים את השוקולד ומעבירים לקערה זכוכית חסינת חום. מוסיפים לקערה שמנת מתוקה וחמאה/שמן קוקוס. מניחים את הקערה על גבי סיר עם מים מבעבעים (לא רותחים), כך שהקערה לא תיגע במים. ממיסים את השוקולד תוך כדי ערבוב (ניתן גם להמיס במיקרוגל בפולסים של 30 שניות). מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.
3. יוצקים את תערובת השוקולד על גבי הקלתית. מעבירים להתייצבות במקרר לכ 3 שעות.
4. מקשטים בתותים או בפרי אחר (אופציונלי).
האימייל שלך לא יוצג באתר