הוראות הכנה
מאפינס בננה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפיה, סודה, מלח וקינמון. מניחים בצד.
3. בקערה נפרדת, מועכים את הבננות, מוסיפים סוכר ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים שמן, חלב, ביצה, תמצית וניל ומערבבים עד לאיחוד.
4. מוסיפים את תערובת הקמח על תערובת הבננות ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים שבבי שוקולד ומערבבים.
5. מחלקים באון שווה בין 12 תבניות מאפינס. אופים במשך 17-20 דקות. נותנים להתקרר על גבי רשת צינון.
בנופי פאי:
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. במעבד מזון מרסקים את הביסקוויטים לכדי פירורים. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד לאיחוד. משטחים את התערובת על גבי תחתית של תבנית פאי/טארט בקוטר 24 ס"מ. אופים במשך 5-6 דקות. נותנים להתקרר.
3. מורחים את ריבת החלב על גבי הקלתית. מסדרים את הבננות הפרוסות על גבי ריבת החלב ומניחים בצד.
4. בקערה גדולה שמים שמנת מתוקה, תמצית וניל ואבקת סוכר. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים את הקצפת על גבי שכבת הבננות. מעבירים לצינון במקרר לכשעתיים.
5. לפני ההגשה מפזרים שבבי שוקולד.
עוגת בבנות הפוכה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות. מורחים בחמאה תבנית בקוטר 23 ס"מ.
2. בקערה קטנה מערבבים סוכר, חמאה מומסת ותמצית וניל. יוצקים אל התבנית המשומנת ומורחים בצורה אחידה. מסדרים את פרוסות הבננה על גבי שכבת הסוכר-חמאה. מניחים את התבנית בצד.
3. מכינים את העוגה: אל קערה מנפים קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, מלח וקינמון. מערבבים ומניחים בצד. בקערה נפרדת מועכים את הבננות עד לקבלת מחית. מוסיפים ביצים, שמן, חלב, תמצית וניל וסוכר. מערבבים עד לאיחוד. מוסיפים את הקמח אל התערובת הרטובה ומערבבים עד לאיחוד.
4. יוצקים את הבלילה על גבי שכבת הבננות. אופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש.
5. מוציאים מהתנור, הופכים את התבנית על גבי צלחת הגשה ומרימים את התבנית בזהירות. נותנים לעוגה להתקרר לפני ההגשה.
הערות:
• חשוב לחלץ את העוגה בעודה חמה. אחרי שהעוגה תתקרר יהיה קשה לחלץ אותה.
עוגת בננות ושיבולת שועל בריאה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות. משטחים תבנית בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים במעט שמן. מניחים בצד.
2. בקערה גדולה מועכים את הבננות עד לקבלת עיסה, מוסיפים ביצים, חלב, סירופ מייפל, תמצית וניל. מערבבים עד לאיחוד.
3. בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים.
4. מאחדים את החומרים היבשים והרטובים, מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים עד לאיחוד. נותנים לבלילה לעמוד במשך 5-10 דקות.
5. יוצקים את הבלילה אל התבנית. אופים במשך 40-45 דקות עד להזבה.
6. נותנים להתקרר בתוך התבנית במשך כ10 דקות, מחלצים מהתבנית ונותנים להתקרר באופן מלא לפני ההגשה.
האימייל שלך לא יוצג באתר