4 קינוחי בננה קלים להכנה

4 קינוחי בננה קלים להכנה

16/12/2021
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
4 קינוחי בננה קלים להכנה שכל אחד יכול להכין בבית. מאפינס בננה שוקולד צ'יפס, בנופי פאי, עוגת בננות הפוכה ועוגת בננות ושיבולת שועל קלה להכנה. לא משנה איזה קינוחים אתם אוהבים, פה בטוח תמצאו קינוח שימצא חן בעינכם.
רמת קושי
קל
מנות
10
זמן הכנה
½1 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    מאפינס בננה:
    • ½1 כוסות (210 גרם) קמח
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
    • 2 כפיות אבקת אפייה
    • 1/4 כפית סודה לשתייה
    • 1/4 כפית מלח
    • 1/4 כפית קינמון
    • 3 בננות בשלות
    • 1/3 כוס + 1 כף (100 מ"ל) שמן
    • 1 ביצה
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 3/4 כוס (130 גרם) שבבי שוקולד
     
    בנופי פאי:
    לקלתית:
    • 200 גרם עוגיות פתי בר
    • 100 גרם חמאה מומסת
     
    למילוי:
    • 3 בננות בשלות, חתוכות לפרוסות
    • 400 גרם ריבת חלב
     
    לציפוי:
    • ½1 כוסות (360 מ"ל) שמנת מתוקה, קרה
    • 3 כפות אבקת סוכר
    • 1 כפית תמצית וניל
    • שבבי שוקולד/תלתתלי שוקולד לקישוט
     
    עוגת בבנות הפוכה:
    לציפוי:
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
    • 60 גרם חמאה מומסת
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 2 בננות, חותכות לפרוסות
     
    לעוגה:
    • 1/3 1 כוסות (190 גרם) קמח
    • 1 כפית אבקת אפיה
    • 1/2 כפית סודה לשתיה
    • 1/4 כפית מלח
    • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
    • 2 בננות בשלות
    • 2 ביצים
    • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
    • 1 כפית תמצית וניל

    עוגת בננות ושיבולת שועל בריאה:
    • 270 גרם שיבולת שועל עבה
    • 80 גרם שיבולת שועל דקה
    • 2 כפיות אבקת אפייה
    • 1/4 כפית מלח
    • 3 בננות גדולות, בשלות
    • 1½ כוסות (360 מ"ל) חלב קוקוס/שקדים או כל חלב אחר לבחירתכם
    • 2 כפות (30 גרם) שמן קוקוס
    • 2 ביצים
    • 1/4 כוס (80 גרם) מייפל/דבש
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1/3 כוס (60 גרם) שוקולד צ'יפס (אופציונלי)

הוראות הכנה

מאפינס בננה:

1. מחממים תנור ל180 מעלות.
 
2. בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפיה, סודה, מלח וקינמון. מניחים בצד.
 
3. בקערה נפרדת, מועכים את הבננות, מוסיפים סוכר ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים שמן, חלב, ביצה, תמצית וניל ומערבבים עד לאיחוד.
 
4. מוסיפים את תערובת הקמח על תערובת הבננות ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים שבבי שוקולד ומערבבים.
 
5. מחלקים באון שווה בין 12 תבניות מאפינס. אופים במשך 17-20 דקות. נותנים להתקרר על גבי רשת צינון.
בנופי פאי:
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
 
2. במעבד מזון מרסקים את הביסקוויטים לכדי פירורים. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד לאיחוד. משטחים את התערובת על גבי תחתית של תבנית פאי/טארט בקוטר 24 ס"מ. אופים במשך 5-6 דקות. נותנים להתקרר.
 
3. מורחים את ריבת החלב על גבי הקלתית. מסדרים את הבננות הפרוסות על גבי ריבת החלב ומניחים בצד.
 
4. בקערה גדולה שמים שמנת מתוקה, תמצית וניל ואבקת סוכר. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים את הקצפת על גבי שכבת הבננות. מעבירים לצינון במקרר לכשעתיים.
 
5. לפני ההגשה מפזרים שבבי שוקולד.
עוגת בבנות הפוכה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות. מורחים בחמאה תבנית בקוטר 23 ס"מ.
 
2. בקערה קטנה מערבבים סוכר, חמאה מומסת ותמצית וניל. יוצקים אל התבנית המשומנת ומורחים בצורה אחידה. מסדרים את פרוסות הבננה על גבי שכבת הסוכר-חמאה. מניחים את התבנית בצד.
 
3. מכינים את העוגה: אל קערה מנפים קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, מלח וקינמון. מערבבים ומניחים בצד. בקערה נפרדת מועכים את הבננות עד לקבלת מחית. מוסיפים ביצים, שמן, חלב, תמצית וניל וסוכר. מערבבים עד לאיחוד. מוסיפים את הקמח אל התערובת הרטובה ומערבבים עד לאיחוד.
 
4. יוצקים את הבלילה על גבי שכבת הבננות. אופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש.
 
5. מוציאים מהתנור, הופכים את התבנית על גבי צלחת הגשה ומרימים את התבנית בזהירות. נותנים לעוגה להתקרר לפני ההגשה.
 
הערות:
• חשוב לחלץ את העוגה בעודה חמה. אחרי שהעוגה תתקרר יהיה קשה לחלץ אותה.
עוגת בננות ושיבולת שועל בריאה:

1. מחממים תנור ל180 מעלות. משטחים תבנית בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים במעט שמן. מניחים בצד.
 
2. בקערה גדולה מועכים את הבננות עד לקבלת עיסה, מוסיפים ביצים, חלב, סירופ מייפל, תמצית וניל. מערבבים עד לאיחוד.
 
3. בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים.
 
4. מאחדים את החומרים היבשים והרטובים, מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים עד לאיחוד. נותנים לבלילה לעמוד במשך 5-10 דקות.
 
5. יוצקים את הבלילה אל התבנית. אופים במשך 40-45 דקות עד להזבה.
 
6. נותנים להתקרר בתוך התבנית במשך כ10 דקות, מחלצים מהתבנית ונותנים להתקרר באופן מלא לפני ההגשה.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות