4 מתכונים בריאים עם שיבולת שועל

4 מתכונים בריאים עם שיבולת שועל

29/11/2021
3.5 כוכבים (3 הצבעות)
...
4 מתכונים קלים בריאים עם שיבולת שועל - מתכונים קלים להכנה, טעימים וגם טעימים! מתכון לעוגיות שיבולת שועל, פנקייק שיבולת שועל ובננה, מאפינס שיבולת שועל ובננה וחטיפי גרנולה בריאים (טבעוני). כל המתכונים מתאימים לארוחת בוקר, או לאחרי אימון, מתכונים מלאים בערכים תזונתיים טובים.
רמת קושי
קל
מנות
4
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

     
    מאפינס בננה ושיבולת שועל:
    • 350 גרם שיבולת שועל עבה
    • 1/2 כוס (170 גרם) דבש
    • 2 כפיות אבקת אפייה
    • 2 ביצים
    • 3 בננות בשלות
    • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1/4 כפית מלח
    • נטיפי שוקולד (אופציונלי) 
     
     
    פנקייק בננה ושיבולת שועל:
    •  2 בננות בשלות
    •  2/3 כוס קמח שיבולת שועל 
    •  2/3 כפית אבקת אפיה
    •  1/4 כפית קינמון
    •  1/2 כפית תמצית וניל
    •  קורט מלח
    •  1-2 כפיות שמן קוקוס או שמן אחר לבחירתכם
    •  להגשה: סירופ מייפל/דבש
     
     
    עוגיות שיבולת שועל:
    • 100 גרם שיבולת שועל דקה
    • 90 גרם קמח 
    • 1 כפית קינמון
    •  2 כפות שמן קוקוס
    •  1½ כפיות אבקת אפיה
    •  1/4 כפית מלח
    •  110 גרם סירופ מייפל
    •  1 ביצה
    •  1/2 כפית תמצית וניל
    •  90 גרם שוקולד צ'יפס
     
     
    חטיפי גרנולה בריאים:
    • 270 גרם שיבולת שועל עבה
    • 140 גרם שקדים
    • 40 גרם בוטנים
    • 60 גרם חמוציות מיובשות
    • 2 כפות קוקוס טחון
    • 1/4 כפית מלח
    • 200 גרם סירופ אגבה/דבש
    • 80 גרם שמן קוקוס
    • 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

 
מאפינס בננה ושיבולת שועל:
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. בקערה גדולה, מועכים את הבננות, מוסיפים ביצים, חלב, דבש ותמצית וניל. מערבבים היטב. 
3. בקערה נפרדת מערבבים שיבולת שועל, אבקת אפייה ומלח.
4. מערבבים את המצרכים היבשים והרוטבים. מחלקים באופן שווה בין תבניות מאפינס. מפזרים מעל נטיפי שוקולד.
5. אופים במשך 25-30 דקות, עד להזהבה.
6. מקררים לפני ההגשה.
 
פנקייק בננה ושיבולת שועל:
 1. בקערה גדולה מועכים בננות, מוסיפים ביצים ומערבבים. מוסיפים תמצית וניל, קינמון, מלח וקמח שיבולת שועל. מערבבים עד לאיחוד מלא.
 2. מחממים מחבת על אש בינונית, ממיסים שמן קוקוס, יוצקים כ1/4 כוס מהבלילה ומטגנים 1-2 דקות מכל צד.
 
עוגיות שיבולת שועל:
 1. מחממים תנור ל170 מעלות.
 2. בקערה גדולה מערבבים שיבולת שועל, קמח, אבקת אפיה, קינמון ומלח.
 3. בקערה נפרדת מערבבים ביצה, סירופ מייפל, תמצית וניל ושמן קוקוס.
 4. מעבירים את החומרים הרטובים אל היבשים ומערבבים עד לאיחוד מלא. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים שוב.
 5. מגלגלים לכדורים, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. משטחים קלות.
 6. אופים 12-13 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
 
חטיפי גרנולה בריאים:
1. מחממים תנור ל170 מעלות. מרפדים תבנית אפיה בגודל 20X25 עם נייר אפיה.
2. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים. בקערה נפרדת מערביים את החומרים הרטובים. מוסיפים את התרובת הרטובה אל היבשה ומערבבים היטב לאיחוד מלא.
3. מעבירים אל תבנית האפיה, לוחצים ומשטחים את התערובת.
4. אופים 30 דקות או עד להזהבה. מוצאים מהתנור ונותנים להתקרר בתוך התבנית. שלב זה חשוב אחרת הגרנולה לא תתקשה ולא תצליחו לחתוך לחטיפים.
5. מוצאים מהתבנית וחותכים לחטיפים.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות