הוראות הכנה
1. ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה.
2. בנתיים: מחממים 2-3 כפות שמן זית, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים 4-5 דקות, מוסיפים שום כתוש ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים את עליי התרד, מבשלים, תוך כדי ערבוב מדי כמה דקות, עד שהתרד מאבד מנפחו, כ5-6 דקות. מסננים את נוזלים מהתערובת. מעבירים את התערבות לקרש קוצצים, מעבירים עקרה גדולה.
3. מוסיפים לקערה גבינת ריקוטה, פרזמן, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לשק זילוף.
4. כאשר המים רותחים מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מסננים ומעבירים לקערה עם מים קרים.
5. מחממים תנור ל180 מעלות.
6. יוצקים 1/2 כוס מרוטב העגבניות על גבי תחתית תבנית האפייה. ממלאים כל קונכיית פסטה בתערובת המילוי ומסדרים בשכבה אחת את כל הקונכיות על גבי רוטה העגבניות. אל כל קונכיה ממולאת מכניסים כדורי בייב מוצרלה. יוצקים את יתרת הרוטב מעל הפסטה. מפזרים גבינה מגורת ומכסים ברדיד אלומיניום.
7. אופים במשך 20 דקות, מסירים את הרדיד ואופים כ10-15 דקות נוספות, עד שהגבינה זהובה.
האימייל שלך לא יוצג באתר