פנקייק יפני אוורירי

פנקייק יפני אוורירי

31/1/2023
4 כוכבים (11 הצבעות)
...
אם אתם פודיז אמיתיים, בטוח יצא לכם להיתקל בפנקייק יפני בעבר, בים אם ראיתם את זה ברשתות החברתיות, טעמתם אותם במציאות או אולי אפילו ראיתם אותם בטיול ביפן. עכשיו, בזכות המתכון הזה אתם גם יכולים פנקייק סופלה יפני אמיתי גם בבית. רבים חושבים שהמתכון מסובך להכנה, אך למען האמת, אם אתם עוקבים אחרי ההוראות, המתכון די פשוט וקל להכנה.
רמת קושי
בינוני
מנות
4
זמן הכנה
15 דקות
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
יפני
מצרכים

    לפנקייקס:

    • 2 ביצים, מופרדות
    • 2 כפות חלב
    • 1/4 כפית מחית וניל/תמצית וניל
    • 3 כפות (32 גרם) קמח
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • 2 כפות סוכר
    • קורט מלח
    • ספריי שמן

     להגשה:

    • חמאה
    • סירופ מייפל
הוראות הכנה
  1. מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות.
  2. לחלמונים מוסיפים חלב, מחית וניל ומקציפים עד לקבלת קצף, כ-2 דקות.
  3. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה. מערבבים עד לאיחוד וקבלת מרקם חלק. מניחים בצד.
  4. לקערה עם החלבונים מוסיפים קורט מלח ומקציפים עד לקבלת קצף, ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה את הסוכר, כפית אחת בכל פעם, תוך טריפה מתמדת. מקציפים עד לקבלת קצף יציב.
  5. לוקחים שליש מהחלבונים ומקפלים לתערובת החלמונים. מקפלים עד להטמעה. לאחר מכן, מחצית מהחלבונים הנותרים ומקפלים בעדינות לתערובת החלמונים, מקפלים רק עד לאיחוד. לאחר מכן יוצקים את תערובת החלמונים לתוך החלבונים שנותרו ומקפלים בעדינות.
  6. מחממים מחבת טפלון על אש נמוכה. משמנים קלות בתרסיס שמן. בעזרת מצקת קטנה או כף, גורפים כ-2-3 כפות מהבלילה. כשמסיימים לגרוף 3 פנקייקים, יוצקים עוד כף של בלילה על הפנקייק שכבר נמצא במחבת. חוזרים על הפעולה עבור שתי הפנקייקים הבאים. חוזרים על הפעולה פעם נוספת.
  7. מוסיפים 2-3 כפיות מים בחללים הריקים במחבת, ומכסים במכסה. מבשלים כ-5 דקות, עד להזהבה.
  8. פותחים את המכסה, הופכים בעדינות את הפנקייקים. מוסיפים 2-3 כפיות מים בחללים הריקים במחבת, ומכסים במכסה. מבשלים כ-5 דקות, עד להזהבה.
  9. מגישים מיד אחרת הפנקייקס יאבדו מנפחם.

הערות:

  • אני ממליץ להשתמש במטרפה כדי לקפל את הבלילה, כך הבלילה נשארת אוורירית יותר ולא נשארי גושי חלבון בבלילה.
  • על מנת לקבל פנקייק אווריריים יותר, ניתן להוסיף עוד חלבון אחד.
  • מומלץ להגיש מיד, אחרת הפנקייק מאבד מנפחו.
  • מומלץ להגיש עם פירות טריים, קצפת או סירופ מייפל.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות