פאד קפאו | מוקפץ עוף ובזיליקום תאילנדי

פאד קפאו | מוקפץ עוף ובזיליקום תאילנדי

18/1/2022
4 כוכבים (1 הצבעות)
...
פאד קפאו, או כמו שאומרים באמת בתאילנדית פאד קרפאו זוהי מנה בשר עוף או בשר בשק מוקפץ ברוטב טעים עם עלי בזילקום. המנה הזאת מהירה מאוד להכנה, קלה מאוד להכנה, וטעימה להפליא. ניתן להכין פאד קפאו מבשר מעוף או בשר בקר. מגישים עם אורז ובית עין ונהנים!
רמת קושי
קל
מנות
4
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
תאילנדי
מצרכים
    • 3-4 פלפל צ'ילי תאילנדי (פלפלים קטנים)
    • 5 שיני שום
    • 2 כפות רוטב סויה
    • 1 כף רוטב צדפות (אופציונלי) או לחילופין רוטב סויה
    • 2 כפות רוטב דגים (אופציונלי) או לחילופין רוטב סויה
    • 2 כפות מים
    • 1 כף סוכר
    • 2 חזה עוף (450 גרם)
    • שמן
    • קופסה אחת של עלי בזיליקום
    • ביצים, 1 לכל מנה
    • אורז להגשה

הוראות הכנה

1. בעזרת מכתש ועלי, מרסקים את הצ'ילי ואז מוסיפים שיני שום ומרסקים. אם אין לכם מכתש ועלי תוכלו למעוך/לקצוץ את הצ'ילי עם השום על קרש חיתוך. מניחים בצד.
 
2. בקערה קטנה מערבבים רוטב סויה, רוטב צדפות, רוטב דגים, מים וסוכר. מניחים בצד.
 
3. קוצצים גס את החזה עוף, מניחים בצד.
 
4. בווק או במחבת מחממים 2 כפות שמן על אש בינונית. מוסיפים את תערובת הצ'ילי ומטגנים במשך דקה. מוסיפים את החזה עוף ומטגנים עד שהוא מבושל, בערך 4-5 דקות.
 
5. מוסיפים את הרוטב ומבשלים במשך 2 דקות.
 
6. מכבים את האש ומערבבים פנימה את הבזיליקום.
 
7. טיגון הביצה: במחבת או בווק מחממים מעט שמן. כשהשמן חם, שוברים פנימה את הביצה ומטגנים עד שהשוליים משחימים.
 
8. מגישים את הפאד קפאו עם אורז ומעליהם מניחים את ביצת העין המטוגנת.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות