קציצות עוף ברוטב קארי

קציצות עוף ברוטב קארי

12/12/2021
3.5 כוכבים (5 הצבעות)
...
מתכון לקציצות עוף ברוטב קארי אדום וחלב קוקוס בסגנון הודי. מנה טעימה, עשירה בטעמים וקלה להכנה. מתכון מושלם לארוחת ערב קלילה שניתן להגיש עם אורז או עם כל תוספת אחרת.
רמת קושי
קל
מנות
5
זמן הכנה
45 דקות
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
הודי
מצרכים
    לקציצות עוף:
    • 600 גרם עוף טחון
    • 1 כפית כורכום
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור או צ'ילי
    • 1/2 כפית כמון
    • 1/4 צרור כוסברה, קצוצה
    • 1 בצל, קצוץ דק
    • 2 כפות שמן
     
    לרוטב קארי:
    • שמן
    • 1 כף ג'ינג'ר מגורד
    • 1 כף שום כתוש/מגורד
    • 1 כפית אבקת קארי
    • 1 כפית גראם מסאלה
    • 1 כפית פפריקה
    • 1 כפית כורכום
    • 2 כפות רכז עגבניות
    • 1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס
    • 1 כוס (240 מ"ל) ציר עוף או מים
הוראות הכנה
1. מכינים את הקציצות: בקערה, מערבבים עוף טחון, תבלינים, כוסברה ובצל קצוץ. יוצרים כדורים קטנים.
 
2. במחבת גדולה מחממים שמן, מניחים את הקציצות בתוך המחמבת ומטגנים כ2 דקות מכל צד, עד להשחמה קלה. מוציאים את הקציצות מהמחבת ומניחים בצד.
 
3. מכינים את הרוטב: לאותה המחבת מוסיפים מעט שמן ומחממים על להבה נמוכה. מוסיפים גראם מסאלה, אבקת קארי, פפריקה, שום כתוש, ג'ינג'ר מגורד ומטכנים במשך כדקה אחת. מוסיפים רכז עגבניות ומטגנים במשך דקה נוספת. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים במשך כ5 דקות, עד להזהבה קלה.
 
4. מוסיפים חלב קוקוס, ציר עוף, מלח ומערבבים. מוסיפים פנימה את הקציצות. מביאים את הרוטב לרתיחה, מיד מנמיכים את האש, מכסים ונותנים להתבשל במשך 30 דקות. מכבים את האש, מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים.
תגובות (1)
  • מ
    מיכל
    26/1/2024

    יופי של מתכון! עושה עם בשר הודו. הטעמים מצוינים. שים לב שהבצל ברוטב, חסר במרכיבים… אני מסתפקת לשים רק בקציצות ומדלגת על זה

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות