הוראות הכנה
חזה עוף ברוטב דבש וסויה:
1. בקערה גדולה מערבבים דבש, רוטב סויה, מיץ לימון, ושמן שומשום. מוסיפים שום, ג'ינג'ר ותבלינים. מערבבים עד לאיחוד.
2. מניחים את נחזה עוף בעקרה, כך שיכוסו במלואם. סוגרים עם ניילון נצמד ושמים במקרר ללפחות שעה אחת.
3. מחממים תנור ל190 מעלות.
4. מניחים את החזה עוף בכלי שמתאים לאפיה. מוזגים 1-2 כפות מהמרינדה מעל כל חתיכה של חזה עוף. מפזרים מעט שומשום מעל.
5. אופים במשך 40-45 דקות או עד שהעוף אפוי באופן מלא. אם יש לכם מדחום ניתן לבדוק את הטמפרטורה הפנימית שצריכה להגיע ל77-83 מלעות. משקים את העוף כל 15 דקות בעוד כמה כפות של המרינדה.
עוף בקארי:
1. במחבת גדולה מחממים שמן. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים על להבה בינונית עד להזהבה. תוך כדי ערבוב מתמיד.
2. כאשר הבצלים זהובים, מוסיפים את השום הכתוש והג'נג'ר המגורד. מערבבים ומטגנים כ2 דקות. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומבשלים, תוך כדי ערבוב מדי כמה דקות, עד שהעגבניות רכות. מוסיפים אבקת קארי ומבשלים במשך 2 דקות. מוסיפים חזה עוף, מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים במשך כ5 דקות, עד שהעוף מזהיב. מכסים ומבשלים כ2-3 דקות. מוסיפים מים, מכסים ומבלשים במשך 10 דקות.
3. מוסיפים חלב קוקוס, גראם מסאלה ומלח. מערבבים ומבשלים עד להסמכה קלה.
4. מגישים עם אורז ומפזרים כוסברה קצוצה.
חזה עוף ברוטב חמאת בוטנים:
1. חותכים את החזה עוף לקוביות קטנות.
2. בקערה גדולה מערבבים חמאת בוטנים, רוטב סויה, מיץ לימון, חלב קוקוס, ג'ינג'ר ושום.
3. במחבת גדולה מחממים שמן. מוסיפים את חתיכות העוץ ומבשלים כ5-6 דקות, עד שבושלאו במלואם. מתבלים במלח, פלפל וכמון.
מערבבים היטב. מוסיפים את תערובת חמאת הבוטנים, זרעי שומשום ומערבבים היטב. מבשלים תוך כדי ערבוב, כ4-5 דקות עד להסמכה קלה.
4. מומלץ להגיש עם אורז.
אורז כרובית עם חזה עוף:
1. חותכים את הכרובית לחתיכות קטנות. מעבירים כ1/4 מהכמות אל מעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים של כ1-2 שניות עד שמקבלים "אורז כרובית". המרקם צריך להיות דומה לאורז דק או קוסקוס. יש לשים לב שלא מעבדים יתר על המידה. מעבירים הכל לקערה ומניחים בצד.
2. במחבת גולה מחממים שמן זית, מוסיפים בצל קצוץ ושום כתוש. מטגנים במשך כ5-6 דקות, עד להזהבה.
3. מוסיפים את קוביות חזה העוף, מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי גרוס. מערבבים ומבשלים במשך כ5 דקות, עד שהעוף מבושל במלואו. מוסיפים שעועית ומבלשים כ2-3 דקות נוספות.
4. מוסיפים את "אורז הכרובית", שמן שומשום, רוטב סויה ומערבבים היטב. מבשלים על גבי להבה בינונית במשך כ3-5 דקות, עד שהכרובית מתרככת מעט. מכבים את האש, מוסיפים בצל ירוק קצוץ ומערבבים.
5. מגישים חם.
האימייל שלך לא יוצג באתר