הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל170 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה. משמנים קלות ומניחים בצד.
2. בקערה גדולה טורפים את החלמונים והסוכר על לקבלת תערובת חלקה, סמיכה ובהירה. מוסיפים שמן, תמצית וניל וגרידת לימון. מערבלים עד לאיחוד.
3. מוסיפים שקדים טחונים ומקפלים עד לאיחוד.
4. בקערה נפרדת טורפים את החלבונים עם קורט מלח עד להופעת קצף, ממשיכים להקציף במהירות גבוהה, בהדרגה מוסיפים 2 כפות סוכר. מקציפים עד לקבלת מרנג יציב.
5. בהדרגה מקפלים את המרנג אל תערובת החלמונים, כ 2 כפות בכל פעם. לא לקפל יתר על המידה.
6. יוצקים את הבלילה אל התבנית. מפזרים מעל את השקדים הפרוסים.
7. אופים במשך 30 דקות או עד שהחלק העליון של העוגה מקבל גוון זהוה כהה. נותנים להתקרר כ10 דקות בתוך התבנית. אחר כך מחלצים מהתבנית ונותנים להתקרר באופן מוחלט.
יכול לעבוד גם עם אגוזי מלך במקום השקדים גם במתכון וגם למעלה?
הגבשלום רב רשום פעמיים חלמונים!!
הגבשלום לכם ראשית תודה על המתכונים מקמח שקדים. בסעיף 4 ו 5 נראה לי שזה צריך להיות חלבונים, אשמח לקבל עדכון כדי שאכין לכבוד שבת קודש. תודה פנינה בן חיים
הגברשום חלמונים בסעיף 2 רשום חלבונים בסעיף 4 ברור מאוד. זו עוגה שאני עושה תמיד כי אנחנו לא אוכלים קמח יש אלרגים בבית. עוגה מעולה.
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר