עוגת שכבות קלה להכנה ללא אפיה

עוגת שכבות קלה להכנה ללא אפיה

22/12/2021
2.5 כוכבים (2 הצבעות)
...
עוגת שכבות קלה להכנה ללא אפייה! עוגת שכבות שמורכבת מקראמבל חמאתי עשיר וקל להכהב ובין שכבות הקראמבל שכבת קרם שמנת חמוצה שלא ניתן להפסיק לטעום! מתכון מיוחד למי שאין תנור או מחפש לגוון בעוגות והקינוחים שכולם רגילים אליהם.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
45 דקות
זמן עבודה
45 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים
    לשכבות העוגה:
    • ¾1 כוסות (245 גרם) קמח
    • 1/3 כוס סוכר
    • 150 גרם חמאה קרה
    • קורט מלח
     
    לקרם:
    • 500 גרם שמנת חמוצה
    • 2 ביצים
    • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
    • 2 כפות (15 גרם) קורנפלור
    • 50 גרם חמאה
    • 1 כפית תמצית וניל
    • שבבי שוקולד לקישוט העוגה
הוראות הכנה
1. מכינים את הקרם: בסיר קטן מערבבים ביצים, סוכר וקורנפלור עד לאיחוד. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
 
2. מניחים את הסיר על גבי להבה נמוכה-בינונית ומבשלים, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מסמיכה, כ5-6 דקות. מורידים מהאש, מוסיפים חמאה, תמצית וניל ומערבבים עד לאיחוד. נותנים להתקרר קלות, מעבירים לשק זילוף ומניחים בצד.
 
3. מכינים את הקראמבל: בקערה מערבבים קמח, סוכר ומלח. מכסים גוש חמאה בתערובת הקמח ומגרדים בפומפיה אל תוך קערת הקמח (עושים את זה ב2-3 פעימות). אחרי כל הוספת חמאה, מפוררים את הקמח עם החמאה בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת פירורית.
 
4. מעבירים את תערובת הפירורים אל מחבת גדולה ומבשלים על גבי להבה נמוכה, תוך כדי ערוב, עד שהפירורים מזהיבים, כ15 דקות. מורידים מהאש.
 
5. הרכבה: מפזרים 1/4 מתערובת הפירורים בתוך תבנית רינג בקוטר 18 ס"מ, משטחים קלות על גבי התחתית. מזלפים 1/4 מהקרם על גבי שכבת הפירורים ומורחים בעדינות בצורנ אחידה וחלקה. חוזרים על הפעולה 3 פעמים נוספות (סה"כ 4 שכות), כשאר השכבה האחרונה תהיה הקרם. מעל הקרם מפזרים שבבי שוקולד לבן.
 
6. מעבירים להתייצבות במקרר למשך שעתיים לפחות.
 
7. מחלצים מהתבנית ומגישים! 

תגובות (1)
  • ש
    שרה
    29/5/2022

    האם אפשר להקפיא את העוגה אני רוצה להכין לשבועות תודה רבה עוגה מושלמת מכינה לעיתים קרובות

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות