הוראות הכנה
1. מכינים את הקרם: בסיר קטן מערבבים ביצים, סוכר וקורנפלור עד לאיחוד. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
2. מניחים את הסיר על גבי להבה נמוכה-בינונית ומבשלים, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מסמיכה, כ5-6 דקות. מורידים מהאש, מוסיפים חמאה, תמצית וניל ומערבבים עד לאיחוד. נותנים להתקרר קלות, מעבירים לשק זילוף ומניחים בצד.
3. מכינים את הקראמבל: בקערה מערבבים קמח, סוכר ומלח. מכסים גוש חמאה בתערובת הקמח ומגרדים בפומפיה אל תוך קערת הקמח (עושים את זה ב2-3 פעימות). אחרי כל הוספת חמאה, מפוררים את הקמח עם החמאה בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת פירורית.
4. מעבירים את תערובת הפירורים אל מחבת גדולה ומבשלים על גבי להבה נמוכה, תוך כדי ערוב, עד שהפירורים מזהיבים, כ15 דקות. מורידים מהאש.
5. הרכבה: מפזרים 1/4 מתערובת הפירורים בתוך תבנית רינג בקוטר 18 ס"מ, משטחים קלות על גבי התחתית. מזלפים 1/4 מהקרם על גבי שכבת הפירורים ומורחים בעדינות בצורנ אחידה וחלקה. חוזרים על הפעולה 3 פעמים נוספות (סה"כ 4 שכות), כשאר השכבה האחרונה תהיה הקרם. מעל הקרם מפזרים שבבי שוקולד לבן.
6. מעבירים להתייצבות במקרר למשך שעתיים לפחות.
7. מחלצים מהתבנית ומגישים!
האם אפשר להקפיא את העוגה אני רוצה להכין לשבועות תודה רבה עוגה מושלמת מכינה לעיתים קרובות
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר