עוגת שיבולת שועל בריאה קלה להכנה

עוגת שיבולת שועל בריאה קלה להכנה

1/12/2021
3 כוכבים (8 הצבעות)
...
עוגת שיבולת שועל בריאה וקלה להכנה עם פירות יבשים וללא סוכר מעובד. העוגה הזאת פשוטה מאוד להכנה, ניתן להכין את העוגה גם בגרסת פרווה על ידי החלפת החלב לחלב שקדים. העוגה הזאת מעולה למי שמנסה לאכול בריא אך עדיין רוצה לטעום משהו מתוק מדי פעם. העוגה גם לא מכינה קמח לכן זאת גם עוגה ללא גלוטן.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
5 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    • 200 גרם שיבולת שועל עבה
    • 100 גרם שיבולת שועל דקה
    • 1/2 כוס (170 גרם) דבש או סירופ מייפל
    • 280 מ"ל חלב, רגיל או צמחי כגון חלב שקדים
    • 2 ביצים
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 3 כפות (40 גרם) שמן קוקוס
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • 1/4 כפית מלח
    • 1 כפית קינמון
    • 50 גרם חמוציות מיובשות
    • 50 גרם צימוקים
    • 50 גרם משמשים מיובשים קצוצים

הוראות הכנה

1. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים ומניחים בצד.
 
2. בקערה נפרדת מערבבים את כל מצרכים הרטובים. 
 
3. יוצקים את התערובת הרטובה אל התערובת היבשה ומערבבים עד לאיחוד. נותנים לעמוד במשך 15-20 דקות.
 
4. מחממים תנור ל180 מעלות. יוצקים את הבלילה על גבי תבנית בקוטר 20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.
 
5. אופים במשך 35-40 דקות.
 
6. נותנים להתקרר במשך 10 דקות על גבי רשת צינון, מחלצים מהתבנית ונותנים להתקרר באופן מלא.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות