הוראות הכנה
1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל180 מעלות. משמנים 2 תבניות בקוטר 20 ס"מ, מרפדים בנייר איה, משמנים גם את נייר האפייה. מפזרים מעט אבקת קקאו ומכסים את כל התבנית, הופכים את הפתבנית, תותנים כמה מכות קלות מאחור על מנת להיפטר מעודף קקאו. מניחים בצד.
2. בקערה אחת מערבבים היטב קמח, קקאו, סודה לשתיה, אבקת אפיה, סוכר ומלח. מניחים בצד.
3. בקערה נפרדת מערבבים היטב ביצים, ריוויון, שמן, תמצית וניל וקפה.
4. שופכים את החומרים הרטובים אל החומרים היבשים ומערבבים עד לאיחוד מלא. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין שתי התבניות.
5. אופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש. נותנים לעוגות להתקרר כ10 דקות, מחלצים מהתבנית ונותנים להתקרר באופן מלא לפני צפוי העוגה.
6. בנתיים מכינים את הקרם: בקערה גדולה מערבלים את החמאה הרכה עד שמתקבלת חמאה אוורירית. מוסיפים גבינת שמנת ומערבלים עד לאיחוד מלא. מוסיפים אבקת קקאו, תמצית וניל ואבקת סוכר (מוסיפים בהדרגה). מערבלים על מהירות נמוכה עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. מעבירים לשק זילוף (אופציונלי).
7. חותכים א החלק העליון של העוגות שהתקררו על מנת לקבל עוגות שטוחות וישרות.
8. מניחים עוגה אחת, עם החלק השטוח כלפי מטה על גבי צלחת הגשה או מעמד לעוגה. מורחים או מזלפים שכבת קרם נדיבה. מניחים את העוגה השניה מעל הקרם, כאשר החלק הישר כלפי מעלה. מורחים את החלק העליון של העוגה והצדדים בקרם. מעצבים בצורה הרצויה.
9. מעבירים להתייצבות במקרר לשעתיים לפחות.
הערות:
• אם התנור שלכם מספיק גדול ניתן לאפות את שתי העוגות במקביל.
• רצוי להשתמש באבקת קקאו איכותית כגון אבקת קקאו הולנדית.
• אם אין לכם ריוויון ניתן להכין ריוויון ביתי: מערבבים 1 כוס חלב עם כף חומץ ונותנים לעמוד במשך 5 דקות לפחות לפני השימוש.
נראה מעולה, באיזה גבינת שמנת משתמשים לקרם? תודה!
הגבהיי, במה אפשר להשתמש במקום הריוויון ? תודה
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר