הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה ומורחים את התחתית והצדדים בחמאה.
2. תפוחים מקורמלים: מקלפים ומגרדים את התפוחים, מערבבים עם מיץ לימון ומניחים בצד.
3. במחבת מניחים חמאה, דבש וחלב. מחממים על גבי להבה נמוכה עד שהכל נמס ומתאחד. מוסיפים את התפוחים ומבשלים במשך כ5 דקות, תוך כדי ערבוב. מעבירים לקערה להתקרר.
4. קראמבל: מערבבים את כל חומרי הקרמאבל עד לקבלת תערובת פירורית. ניתן לעשות זאת בעזרת מזלג או לפורר בעזרת הידיים. שומרים במקרר עד לשימוש.
5. עוגה: בקערה גדולה טורפים ביצים, תמצית וניל וסוכר במשך כ4-5 דקות, עד להכפלת הנפח. בהדרגה, תוך כדי ערבול מוסיפים את השמן ואחר כך את החלב. מוסיפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה ומערבבים עד לאיחוד.
6. יוצקים את הבלילה אל התבנית. מפזרים את תערובת הפתוחים ומעל מפזרים את הקראמבל.
7. אופים במשך 35-40 דקות. נותנים להתקרר כ10-15 דקות בתוך התבנית, מחלצים מהתבנית ונותנים להתקרר באופן מלא.
האימייל שלך לא יוצג באתר