הוראות הכנה
1. מחממים את התנור ל180 מעלות.
2. מכינים את הבצק: במעבד מזון שמים קמח, מלח וסוכר. מעבדים עד לאיחוד. מוסיפים חמאה קרה, חתוכה לקוביות. מעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. משטחים 2/3 מהתערובת על גבי תחתית של תבנית בקוטר 24 ס"מ. מעבירים למקרר בזמן שמכינים את המילוי.
3. להכנת המילוי: בסיר בגודל בינוני שמים חלב, חמאה, סוכר ומלח. מניחים את הסיר על גבי להבה בינונית-גבוהה, ממיסים את החמאה ומביאים לרתיחה. כאשר התערובת רותחת, מסויפים בהדרגה את הסולת, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הפרג ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה. מורידים מהאש להצטנן מעט.
4. בקערה מערבבים ריקוטה, ביצה ותמצית וניל. מוסיפים את תערובת הפרג שהצצטננה מעט ומערבבים עד שהכל מתאחד ומקבלים תערובת חלקה וללא גושים.
5. מעבירים את הבלילה אל תוך התבנית. מורחים בצורה אחידה. מעל המלית מפזרים את יתרת הבצק.
6. אופים במשך 50-60 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור, נותנים להתקרר באופן מלא, אחר כך מעבירים למקרר לשעה אחת לפחות.
היי, קמח רגיל או קמח תופח?
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר