עוגת פרג גרמנית

עוגת פרג גרמנית

9/12/2021
4 כוכבים (1 הצבעות)
...
עוגת פרג גרמנית (Mohnkuchen) - עוגת פרג, גבינה ושטרויזל. עוגה בסגנון גרמני עם תחתית פריכה, מלית פרג וריקוטה עם מרקם משקע וציפוי שטוריזל פריך.
רמת קושי
בינוני
מנות
10
זמן הכנה
½1 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
אירופאי
מצרכים

    לבצק:
    • ¾1 כוסות (250 גרם) קמח
    • 115 גרם חמאה קרה
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
    • 1/4 כפית מלח
     
    למילוי:
    • 3 כוסות (750 מ"ל) חלב
    • 250 גרם גבינת ריקוטה
    • 100 גרם חמאה
    • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
    • ½1 כוסות (150 גרם) פרג טחון טרי
    • 2/3 כוס (140 גרם) סולת
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1 ביצה
    • 1/4 כפית מלח

הוראות הכנה
1. מחממים את התנור ל180 מעלות.
 
2. מכינים את הבצק: במעבד מזון שמים קמח, מלח וסוכר. מעבדים עד לאיחוד. מוסיפים חמאה קרה, חתוכה לקוביות. מעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. משטחים 2/3 מהתערובת על גבי תחתית של תבנית בקוטר 24 ס"מ. מעבירים למקרר בזמן שמכינים את המילוי.
 
3. להכנת המילוי: בסיר בגודל בינוני שמים חלב, חמאה, סוכר ומלח. מניחים את הסיר על גבי להבה בינונית-גבוהה, ממיסים את החמאה ומביאים לרתיחה. כאשר התערובת רותחת, מסויפים בהדרגה את הסולת, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הפרג ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה. מורידים מהאש להצטנן מעט.
 
4. בקערה מערבבים ריקוטה, ביצה ותמצית וניל. מוסיפים את תערובת הפרג שהצצטננה מעט ומערבבים עד שהכל מתאחד ומקבלים תערובת חלקה וללא גושים.
 
5. מעבירים את הבלילה אל תוך התבנית. מורחים בצורה אחידה. מעל המלית מפזרים את יתרת הבצק.
 
6. אופים במשך 50-60 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור, נותנים להתקרר באופן מלא, אחר כך מעבירים למקרר לשעה אחת לפחות.
תגובות (1)
  • ח
    חיה
    24/1/2024

    היי, קמח רגיל או קמח תופח?

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות