עוגת מדוביק - עוגת דבש רוסית

עוגת מדוביק - עוגת דבש רוסית

29/11/2021
3.5 כוכבים (2 הצבעות)
...
עוגת מדוביק - עוגת שכבות דבש רוסית עם קרם שמנת חמוצה. עוגה קלאסית, מרשימה וסופר טעימה. שילוב טעמים נהדר של דבש מתוק וחמוץ. קינוח מושלם לראש השנה או לכל אירוע אחר. מתאים במיוחד לחובבי עוגות הדבש.
רמת קושי
בינוני
מנות
10
זמן הכנה
2 שעות
זמן עבודה
1 שעה
מטבח
רוסי
מצרכים

    לשכבות העוגה:
    • 100 גרם חמאה
    • 4 כפות (80 גרם) דבש
    • 1 כפית (5 גרם) סודה לשתייה
    • 450 גרם קמח
    • 3 ביצים
    • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
     
    לקרם שמנת חמוצה:
    • 520 גרם שמנת חמוצה
    • 1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 200 גרם אבקת סוכר
    • 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל175 מעלות.
 
2. בקערת זכוכית חסינת חום טורפים ביצים וסוכר. מוסיפים חמאה ודבש. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים מבעבעים. מחממים עד שחמאה נמסה לחילוטין והסוכר נמס.
 
3. מורידים מהאש, מיד מוסיפים סודה לשתייה ומערבבים. בהדרגה מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצר בצק. לשים את הבצק על גבי משטח מקומח קלות עד שנוצר בצק רך וחלק. 
 
4. מחלקים את הבצק ל8 חלקים שווים, מכל חלק יוצרים כדור. על גבי נייר אפייה מרדדים כל כדור לשכבה דקה ככל הניתן. קורצים עיגול בקוטר 18 ס"מ. את שארית הבצק שומרים לשלב מאוחר יותר.
 
5. דוקרים את שכבת הבצק בעזרת מזלג. אופים במשך 7-8 דקות או עד להזהבה. ניתן גם לאפות 2 שכבות במקביל באותה תבנית. אופים את כל שכבות העוגה ונותנים להתקרר. לבסוף, אופים גם את שאריות הבצק ומניחים בצד.
 
6. מכינים את הקרם: בבקערה גדולה שמים שמנת מתוקה, תמצית וניל ואבקת סוכר. מקצפים עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת אל השמנת החמוצה עד לקבלת קרם חלק.
 
7. הרכבה: מניחים שכבת עוגה אחת, מעליה מורחים 3-4 כפות גדושות של קרם. מעל הקרם מניחים שכבת עוגה נוספת. כך חוזרים על הפעולה עם כל 8 השכבות. לבסוף מורחים את הקרם גם על החלק העליון של העוגה וההצדדים. 
 
8. מרסקים את שאריות הבצק האפויות לכדי פירורים. עוטפים את העוגה בפירורים.
 
9. מעבירים את העוגה למקרר למשך לילה שלם לפני ההגשה.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות