הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל175 מעלות.
2. בקערת זכוכית חסינת חום טורפים ביצים וסוכר. מוסיפים חמאה ודבש. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים מבעבעים. מחממים עד שחמאה נמסה לחילוטין והסוכר נמס.
3. מורידים מהאש, מיד מוסיפים סודה לשתייה ומערבבים. בהדרגה מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצר בצק. לשים את הבצק על גבי משטח מקומח קלות עד שנוצר בצק רך וחלק.
4. מחלקים את הבצק ל8 חלקים שווים, מכל חלק יוצרים כדור. על גבי נייר אפייה מרדדים כל כדור לשכבה דקה ככל הניתן. קורצים עיגול בקוטר 18 ס"מ. את שארית הבצק שומרים לשלב מאוחר יותר.
5. דוקרים את שכבת הבצק בעזרת מזלג. אופים במשך 7-8 דקות או עד להזהבה. ניתן גם לאפות 2 שכבות במקביל באותה תבנית. אופים את כל שכבות העוגה ונותנים להתקרר. לבסוף, אופים גם את שאריות הבצק ומניחים בצד.
6. מכינים את הקרם: בבקערה גדולה שמים שמנת מתוקה, תמצית וניל ואבקת סוכר. מקצפים עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת אל השמנת החמוצה עד לקבלת קרם חלק.
7. הרכבה: מניחים שכבת עוגה אחת, מעליה מורחים 3-4 כפות גדושות של קרם. מעל הקרם מניחים שכבת עוגה נוספת. כך חוזרים על הפעולה עם כל 8 השכבות. לבסוף מורחים את הקרם גם על החלק העליון של העוגה וההצדדים.
8. מרסקים את שאריות הבצק האפויות לכדי פירורים. עוטפים את העוגה בפירורים.
9. מעבירים את העוגה למקרר למשך לילה שלם לפני ההגשה.
האימייל שלך לא יוצג באתר