עוגת בננות ושיבולת שועל בריאה
6/12/2021
3.5 כוכבים
(2 הצבעות)
...
מתכון לעוגת בננות ושיבולת שועל בריאה וקלה להכנה. אם בא לכם קינוח בריא, טעים, וקל להכנה, אז העוגה הזאת מתאימה לכם בול! עוגה ללא קמח, ללא חלב, ללא חמאה, מורכבת ממצרכים בריאים ועדיין טעימה להפליא. אם בא לכם עוגה פרווה לשבת ללא רגשות אשם, זאת בדיוק העוגה.
מצרכים
- 270 גרם שיבולת שועל עבה
- 80 גרם שיבולת שועל דקה
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 3 בננות גדולות, בשלות
- ½1 כוסות (360 מ"ל) חלב קוקוס/שקדים או כל חלב אחר לבחירתכם
- 2 כפות (30 גרם) שמן קוקוס
- 2 ביצים
- 1/4 כוס (80 גרם) מייפל/דבש
- 1 כפית תמיצת וניל
- 1/3 כוס (60 גרם) שוקולד צ'יפס (אופציונלי)
הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות. משטחים תבנית בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים במעט שמן. מניחים בצד.
2. בקערה גדולה מועכים את הבננות עד לקבלת עיסה, מוסיפים ביצים, חלב, סירופ מייפל, תמצית וניל. מערבבים עד לאיחוד.
3. בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים.
4. מאחדים את החומרים היבשים והרטובים, מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים עד לאיחוד. נותנים לבלילה לעמוד במשך 5-10 דקות.
5. יוצקים את הבלילה אל התבנית. אופים במשך 40-45 דקות עד להזבה.
6. נותנים להתקרר בתוך התבנית במשך כ10 דקות, מחלצים מהתבנית ונותנים להתקרר באופן מלא לפני ההגשה.
אפשר שהכל יהיה עם שיבולת שועל דקה?
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר