הוראות הכנה
1. על גבי תבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה מניחים 1-2 כפיות נוטלה. מקפיאים למשך כשעה.
2. מכינים חמאה חומה: שמים את החמאה סיר קטן על גבי אש נמוכה-בינונית וממיסים. לאחר שהחמאה נמסה לחלוטין ממשיכים לבשל 5-6 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד להשחמה. יש להיזהר ולא לשרוף את החמאה. מעבירים את החמאה החומה אל קערה גדולה ונותנים להתקרר לטמפרטורת החדר.
3. בעקרה קטנה מערבבים קמח, אבקת סודה ומלח.
4. אל הקערה עם החמאה החומה מוסיפים סוכר חום וסוכר לבן, טורפים עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם וטורפים רק עד לאיחוד. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים. בהדרגה מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים.
5. מקררים את התערובת במקרר למשך 30 דקות.
6. מחממים תנור ל180 מעלות.
7. לוקחים 2 כפות מתערובת הבצק, משטחים על גבי כך היד, במרכז מניחים ככפית גדושה של חמאת הבוטנים ומגלגלים לכדור. מסדרים על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומשאירים כ4-5 ס"מ מרווח בין כדור לכדור.
8. אופים במשך 10-12 דקות או עד להשחמה של העוגיות בשוליים. נותנים להתקרר על התבנית, אחר כך מעבירים לרשת צינון להתקרר לגמרי.
האימייל שלך לא יוצג באתר