הוראות הכנה
1. שמים את החמאה בסיר קטן מעל להבהב נמוכה-בינונית. ממיסים בהדרגה תוך כדי ערבוב, עד שהחמאה מזהיבה. בזהירות לא לשרוף את החמאה! מעבירים את החמאה המומסת אל קעה ונונתים להתקרר לאמפרטורת החדר.
2. קוצצים את השוקולד ומניחים בצד. בקערה קטנה מערבבים קמח, סודה ומלח.
3. מחממים תנור ל180 מעלות.
4. אל הקערה עם החמאה מוסיפים סוכר חום וסוכר לבן, טורפים במשך מספר דקות עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם וטורפים עד לאיחוד. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד לאיחוד. לבסוף מוסיפים את חתיכות השוקולד הקצוץ ומערבבים עד להטמעה.
5. מהבצק יוצרים כדורים קטנים ומסדרים על גבי תבנית אפייה מרודת בנייר אפייה. משאירים מרווח של כ4-5 ס"מ בין הכדורים מכייון שהעוגיות יתפשטו.
6. אופים במשך 9-10 דקות, עד להשחמה קלה בקצוות. נותנים להתקרר מעט על גבי התבנית ומעבירים אל רשת צינון לקירור מוחלט.
האימייל שלך לא יוצג באתר