מתכון לקציצות עדשים

מתכון לקציצות עדשים

27/3/2022
2.5 כוכבים (6 הצבעות)
...
מתכון לקציצות עדשים כתומות – קציצות עדשים אפויות או מטוגנות. בין אם אתם מעדיפים את הגרסה הבריאה או את הגרסה המושחתת יותר (המטוגנת), אתם הולכים להתאהב במתכון הזה. קציצות עדשים עם גזר ומלא דברים טובים. מגישים עם טחינה ונהנים מארוחה כיפית במיוחד.
רמת קושי
קל
מנות
12
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    לקציצות:

    • 1/2 כוס עדשים כתומות
    • 1-2 כפות שמן זית
    • 2 גזרים, מגורדים
    • 1 בצל, קצוץ
    • 2-3 שיני שום, כתושות
    • ביצה 1
    • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
    • 1 כף עירית קצוצה
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
    • 1 כפית כורכום
    • 1/2 כפית כמון
    • 1/2 כוס (65 גרם) קמח

    לטחינה:

    • 1/3 כוס (80 גרם) טחינה גולמית
    • 1-2 כפות מיץ לימון
    • 2-3 כפות מים
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
הוראות הכנה

  1. בסיר קטן מבשלים את העדשים במשך 15 דקות. מסננים ומניחים בקערה גדולה.
  2. במחבת בגודל בינוני מחממים 2 כפות שמן זית, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים במשך 5 דקות, מוסיפים שום כתוש ומטגנים במשך דקה נוספת.
  3. מוסיפים את הבצל והשום לקערה עם העדשים. מוסיפים גזר מגורד, מלח, פלפל, כורכום, כמון, פטרוזיליה קצוצה, עירית קצוצה וביצה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים קמח ומערבבים. מעצבים קציצות.
  5. מבשלים באחת משתי הדרכים:
  6. אפשרות 1 אפיה: אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 25-30 דקות.
  7. אפשרות 2 טיגון: במחבת מחממים 2 כפות שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים את הקציצות למחבת ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, או עד להזהבה.
  8. הכנת רוטב הטחינה: בקערה קטנה מערבבים את כל מצרכי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  9. מגישים ונהנים!
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות