הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. מכינים את הקאפקייקס: בקערה גדולה, טורפים חמאה רכה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם וטורפים עד לאיחוד. מוסיפים שמן, תמצית וניל, ריוויון וטורפים עד לאיחוד.
3. מנפים פנימה קמח, אבקת אפיה, סודה לשתה ומלח. מערבבים עד לאיחוד.
4. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין 12 תבנית מאפינס. ממלאים רק עד ¾ גובה.
5. אופים במשך 20 דקות, עד שקיסם שנכנס למרכז הקאפקייק יוצא יבש.
נותנים להתקרר באופן מלא.
6. מכינים את הקרם: בקערה גדולה, מקרימים את החמאה עד שהופכת לבהירה ואוורירית, כ4-5 דקות. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וטורפים עד לאיחוד. מוסיפים תמצי וניל, חלב ומערבלים עד לאיחוד. מעבירים לשק זילוף.
7. מזלפים את הקרם על גבי הקאפקייקס שהתקררו.
הערות:
• ריוויון מעניק לקאפקייקס מרקם נימוח יותר. ניתן להשתמש גם בחלב או להכין "ריוויון ביתי" ע"י ערבוב 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב וחצי כף חומץ.
• אם אתם מעדיפים קרם פחות מתוק ניתן לנסות לצמצם את כמות הסוכר, אם כי הקרם עלול להיות פחות יציב.
• ניתן להגיש את הקאפקייקס ללא קרם בכלל.
למה הם לא תפחו באפיה עקבתי אחרי המתכון אחד לאחד עלו מעט וניתקעו יש רעיון לסיבה?
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר