הוראות הכנה
1. מקלפים את תפוחי האדמה, אחר כך חותכים כל תפוח אדמה לאורך, ל4-5 חלקים. חותכים כל חלק למקלות בעובי של כ1 ס"מ.
2. שוטפים את תפוחי האדמה החותכים תחת מים קרים. מניחים בקערה גדולה ומכסים במים קרים. נותנים לעמוד במשך 30 דקות.
3. מסננים ומייבשים בעזרת מגבת עד שכל תפוחי האדמה יבשים.
4. מחממים שמן בסיר ל135 מעלות.
5. מטגנים את הצ'יפס, בחלקים (שלא יהיה עמוס מדי בסיר) במשך 3-5 דקות, עד שהצ'יפס מתרכך אך לא מזהיב. מעבירים לנייר סופג ונותנים להתקרר.
6. בשלב הזה ניתן להקפיא את הצ'יפס כאשר הוא מטוגן חלקית.
7. מחממים שמן ל200 מעלות. מטגנים שוב, בחלקים, במשך 5-8 דקות, עד הצ'יפס מזהיב וקריספי. מעבירים לנייר סופג ומפזרים ופלפל לפי הטעם.
8. מגישים עם קטשפוב, מיונז או הרוטב האהוב עליכם.
הערות:
• בשביל לקבל צ'יפפס קריספי במיוחד חשוב לבחור את תפוחי האדמה המתאימים. יש להשתמש בזנים שמתאימים לטיגון ולא לאפייה. מומלץ להתייעץ עם הירקנים בשוק או בסופר לפני שקונים.
• ניתן להקפיא את הצ'יפס לאחר הטיגון הראשון. וכאשר מוכנים להגש, יש לטגן שוב ב200 מעלות.
• טיגון בשני שבים עוזר לקבל צ'יפס קריספי מבחוץ ורך מפבנים. לא מומלץ לדלג על זה.
מטורף אכנתי את זה
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר