מתכון לפסטה ברוטב רוזה

מתכון לפסטה ברוטב רוזה

18/1/2022
3.5 כוכבים (16 הצבעות)
...
מתכון לפסטה ברוטב רוזה – פסטה ורודה או פסטה ברטוב עגבניות ושמנת היא אחת ממנות הפסטה האהובות על כולם. המתכון הזה להכנת פסטה ברוזה רוזה ביתי עם עגבניות שרי טריות הוא מתכון קל להכנה וטעים בטירוף.
רמת קושי
קל
מנות
6
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
1 שעה
מטבח
איטלקי
מצרכים
    • 300 גרם פסטה לבחירתכם
    • 2 כפות שמן זית
    • 2 כפות חמאה
    • 1 בצל קצוץ
    • 3 שיני שום, כתושות
    • 1 ק"ג עגבניות שרי/עגבניות רגילות
    • 300 מ"ל שמנת לבישול
    • 3-4 עלי בזיליקום, קצוצים
    • 1/3 כוס גבינת פרמזן, מגוררת
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה

1. מחממים שמן זית וחמאה במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים בצל ומטגנים 5-6 דקות, עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ומטגנים 1-2 דקות.
 
2. מוסיפים למחבת עגבניות שרי חצויות או עגבניות רגילות קצוצות ומבשלים 10 דקות על גבי להבה גבוהה. מנמיכים את לאש בינונית-נמוכה, מבשלים במשך 50 דקות, מערבבים מדי פעם, עם מכסה.
 
3. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים כל פעם כ1/4 כוס מים.
 
4. כשהרוטב כמעט מוכן: ממלאים סיר גדול במים ומוסיפים 1 כף מלח. מביאים לרתיחה. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לאל-דנטה לפי הוראות היצרן.
 
5. בזמן שהפסטה מתבשלת: מוסיפים שמנת לרוטב, בזיליקום קצוץ, פרמזן, מלח ופלפל. מערבבים ומבשלים 3-4 דקות.
 
6. מוסיפים לרוטב את הפסטה המסוננת, מכבים את האש ומערבבים.
 
7. מגישים! 

תגובות (2)
  • א
    אופיר
    21/2/2023

    יצא לי חרא נשרף לי על ההתחלה

    הגב
  • א
    אלינור
    18/1/2024

    יצא טעים ממש!! אלוף

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות