הוראות הכנה
1. מכינים את הבצק: בקערה גדולה מערבבים חמאה מומסת וסוכר. מוסיפים שמנת חמוצה, תמצית וניל ומערבבים עד לאיחוד. מנפים פנימה קמח, אבקת אפיה ומלח, מערבבים עד שנוצר בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקפיאים למשך שעה.
2. מחממים תנור ל175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה.
3. מוציאים את הבצקר מהמקפיא ומגרדים בפומפיה על גבי התבנית.
4. אופים במשך 12-13 דקות או עד להזהבה. מניחים בצד להתקרר.
5. בנתיים מכינים את הקרם: בקערה גדלה מניחים חמאה רהה ומערבלים עד לקבלת חמאה קרמית. בהדרגה מוסיפים ריבת חלב ומערבבים עד לאיחוד מלא. שוברים את הבצק שהתקרר לחתיכות קטנות ובינוניות, מעבירים אל הקרם, מסויפים אגוזי מלך קצוצים ומערבבים עד לאיחוד.
6. על גבי צלחת גדולה או כלי הגשה יוצרים צורה של קן נמלים כמו שניתן לראות בסרטון. מפזרים מלמעלה זרעי פרג ומגרדים שוקולד מריר על מנת לתת לעוגה מראה של קן נמלים.
7. מעבירים להתייצבות במקרר למשך שעתיים לפחות.
האימייל שלך לא יוצג באתר