מתכון לביצה מקושקשת מושלמת
27/12/2021
5 כוכבים
(1 הצבעות)
...
מתכון לביצה מקושקשת מושלמת! כולם יודעים להכין ביצה מקושקשת, לכל אחד יש את המתכון שלו, אבל אם תנסו את המתכון הזה לביצים מקושקשות, תקבלו ביצים רכות, עשירות בטעמן וטעימות להפליא!
מצרכים
- 2 ביצים למנה
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
- 1 כף (15 גרם) חמאה למנה
להגשה:
הוראות הכנה
1. בקערה טורפים את הביצים עם מלח/פלפל.
2. במחבת בגדול בינוני, ממיסים חמאה על גבי להבה נמוכה.
3. יוצקים את הביצים אל המחבת ומבלשים במשך 30 שניות מבלי לגעת. אחרי 30 שניות מתחילים למשוך בעדינות את החביתה מהקצוות אל המרכז. אחר כך מתחילים לערבב ללא הפסקה עד שהחביתה מוכנה 80%-90%. חשוב לא לבשל את הביצים יותר מדי.
4. מגישים!
הערות:
• חשוב לא לבשל את הביצים יותר מדי אלא רק עד אשר הן מבושלות כ80%-90%. החום ימשיך לבשל את הביצים גם לאחר שנכבה את האש. אם תבשלו יותר מדי, הביצים יצאו יבשות.
• חשוב לא לבשל את הביצים על גבי להבה גבוהה.
האימייל שלך לא יוצג באתר