הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל160 מעלות.
2. מכינים את הקלתית: במעבד מזון או בשקית זיפלוק מרסקים את העוגיות לכדי פירורים, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים. משטחים את התערבות על גבי תבנית אפיה בגודל 20X25 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.
3. אופים במשך כ10 דקות. מניחים בצד להתקרר בזמן שמכינים את המילוי.
4. מכינים את המילוי: קוצצים את השוקולד ומעבירים לקערה חסינת חום. מניחים את הקערה גל גבי ב מארי (סיר עם מים מבעבעים) וממיסים את השוקולד. ניתן להמיס גם במיקרוגל בפולסים של 15-20 שניות. מניחים בצד להתקרר מעט.
5. בקערה גדולה, טורפים גבינת שמנת, סוכר ומלח עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבלים עד לאיחוד.
6. מוסיפים 3 ביצים, אחת בכל פעם, טורפים עד לאיחוד לפני הוספת הביצה הבאה. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
7. יוצקים את הבלילה על גבי הקלתית ואופים במשך 35-40 דקות, או עד שהעוגה יציבה אך עדיין מעט רוטטת במרכז. נותנים להתקרר לטמפרטורת החדר, אחר כך מעיבירים למקרר למשך 4 שעות לפחות.
8. מכינים את הגנאש: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה חסינת חום. בסיר קטן מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים את השמנת על גבי השוקולד, נותנים לעמוד במשך 2 דקות ואחר כך מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
9. מחלצים את העוגה מהתבנית. יוצקים את הגנאש על גבי העוגה. מורחים בצורה אחידה. מעבירים להתייצבות במקרר למשך 30 דקות לפחות.
10. חותכים את הקצוות על מנת לקבל מראה אסטתי (אופצניולי) ואז חותכים לריבועים בגודל הרצוי.
האימייל שלך לא יוצג באתר