דייסת שיבולת שועל ללא בישול (Overnight Oats) - 5 מתכונים בריאים וקלים להכנה
22/12/2021
3.5 כוכבים
(2 הצבעות)
...
דייסת שיבולת שועל קרה, ללא בישול שמכינים ב5 דקות וניתן לאכול במשך כל השבוע. פודינג שיבולת שעול (overnight oats) הוא מתכון בריא וקליל ולארוחת בוקר. ניתן להכין מנות למשך 4-5 ימים קדימה ובבוקר פשוט להוסיף את התוספות האהובות עליכם וליהנות. אם אתם מחפשים מתכון לארוחת בוקר בריאה ומזינה אז המתכונים האלה הם בדיוק בשבילכם!
מצרכים
דייסת שיבולת שועל ואוכמניות:
- ½ כוס (50 גרם) שיבולת שועל עבה
- 1 כף זרעי צ'יה
- ½ כוס (50 גרם) אוכמניות
- קורט מלח
- 1/4 כוס (75 גרם) יוגורט לבחירתכם
- 1-2 כפיות סירופ מייפל או כל ממתיק אחר לבחירתכם
- 1/2 כוס (1202 מ"ל) חלב שקדים או חל חלב אחר
- שקדים פרוסים ואוכמניות להגשה
דייסת שיבולת שועל שוקולד-בננה:
- ½ כוס (50 גרם) שיבולת שועל עבה
- 1 כף זרעי צ'יה
- 1/2 בננה
- 1 כף קקאו
- קורט מלח
- 1/4 כוס (75 גרם) יוגורט לבחירתכם
- 1-2 כפיות סירופ מייפל או כל ממתיק אחר לבחירתכם
- 1/2 כוס (1202 מ"ל) חלב שקדים או חל חלב אחר
- פרוסות בננה ושוקולד מריר מגורד להגשה
דייסת שיבולת שועל תפוח וקינמון:
- ½ כוס (50 גרם) שיבולת שועל עבה
- 1 כף זרעי צ'יה
- 1/2 תפוח מגורד
- 1/2 כפית קינמון
- קורט מלח
- 1/4 כוס (75 גרם) יוגורט לבחירתכם
- 1-2 כפיות סירופ מייפל או כל ממתיק אחר לבחירתכם
- 1/2 כוס (1202 מ"ל) חלב שקדים או חל חלב אחר
- אגוזי מלך להגשה
דייסת שיבולת שועל חמאת בוטנים וריבה:
- ½ כוס (50 גרם) שיבולת שועל עבה
- 1 כף זרעי צ'יה
- 2 כפות חמאת בוטנים טבעית
- קורט מלח
- 1/4 כוס (75 גרם) יוגורט לבחירתכם
- 2 כפות ריבה לבחירתכם
- 1/2 כוס (1202 מ"ל) חלב שקדים או חל חלב אחר
- בוטנים קלוים קצוצים וחמאת בוטנים טבעית להגשה
דייסת שיבולת שועל פינה קולדה:
- ½ כוס (50 גרם) שיבולת שועל עבה
- 1 כף זרעי צ'יה
- 60 גרם אננסה
- 1 כף קוקוס טחון
- קורט מלח
- 1/4 כוס (75 גרם) יוגורט לבחירתכם
- 1-2 כפיות סירופ מייפל או כל ממתיק אחר לבחירתכם
- 1/2 כוס (1202 מ"ל) חלב קוקוס
- 1/2 כפית תמצית וניל
- אננס וקוקוס טחון להגשה
הוראות הכנה
1. מניחים את כל החומרים בכלי זכוכית/קערה גדולה ומערבבים עד לאיחוד.
2. מעבירים לצנצנת או לכוס. מכניסים למקרר למשך-4 שעות לפחות או ללילה.
3. מניחים מעל פירות טריים / אגוזים / זרעים ומגישים.
1. האם מדובר על שיבולת שועל אינסטנט? או על הרגילה, שדורשת יותר בישול? 2. מה הרכיב או הרכיבים שגורמים ל"בישול"? היוגרט? החלב?
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר