הוראות הכנה
1. מכינים את שכבות העוגה: מחממים תנור ל160 מעלות. משטחים נייר אפייה על גבי שתי תבניות בקוטר 22-24 ס"מ. משמנים את הצדדים והתחתית. מניחים בצד.
2. בקערה בגודל בינוני מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מניחים בצד.
3. בסיר בגודל בינוני על גבי להבה נמוכה מחממים חלב וחמאה, עד שחמאה נמסה לחלוטין. לא להביא לרתיחה. בנתיים בקערה גדולה טורפים את הביצים במשך כ5 דקות, עד לקבלת תערבת אוורירית ובהירה. בהדרגה מוסיפים את תערובת החלב ומערבבים. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.
4. בהדרגה מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד לאיחוד.
5. מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות. אופים במשך כ25 דקות, עד שקיסם שמכניסים למרכז העוגה יוצא יבש.
6. מצצנים את העוגות במשך כ10 דקות על גבי רשת צינון, מחלצים מהתבנית ונותנים להתקרר באופן מלא.
7. בנתיים מכינים את קרם הפטיסייר: בסיר בגדל בינוני מחממים חלב עד לסף רתיחה. בנתיים בקערה גדולה טורפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד לאיחוד. כאשר החלב מגיע לסף רתיחה, מסירים מהאש, תוך כדי ערבוב, בזרם דק, מוסיפים אל תערובת החלמונים. ממשיכים להוסיף עד שמתקבלת תערובת אחידה.
8. מעבירים את הקרם בחזרה לסיר, שמים את הסיר על גבי להבה נמוכה ומבשלים, תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהקרם מסמיך. מורידים מהאש, מוסיפים חמאה ותמצית וניל. מערבבים עד לאיחוד. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
9. מרכיבים את העוגה: חותכים את החלק העליון של העוגות על מנת לייצר עוגה שטוחה. מניחים שכבת עוגה אחת על גבי סטנד או צלחת הגשה, כשאר הצד החתוך כלפי מעלה. מורחים שכבה נדיבה של הקרם. מעל הקרם מניחים את שכבת העוגה השניה, כאשר הצד החתוך כלפי מטה. מעבירים למקרר בזמן שמכינים את הגנאש.
10. מכינים את הגנאש: קוצצים דק את השוקולד ומעבירים לקערה חסינת חום. בסיר קטן מחממים שמנת לסף רתיחה. יוצקים את השמנת על גבי השוקולד. נותנים לעמוד כשתי דקות. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
11. יוצקים את הגנאש על גבי העוגה כך שהגנאש יטפטף מעט גם בצדדים. מעבירים את העוגה מקרר להתייצבות לכשעתיים.
העוגה יוצאת ממש נמוכה לא מתאיםנלגודל התבנית המצוינת להכפיל כמויות די מאכזב
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר