מתכון לאקלר וניל קלאסי

מתכון לאקלר וניל קלאסי

9/12/2021
3 כוכבים (4 הצבעות)
...
מתכון לאקלר וניל קלאסי בזיגוג גנאש שוקולד מריר. קינוח יפיפה שיזכיר לכם את הפטיסרי הצרפתי הקלאסי. להכין אקרל בבית יכול להישמע כמשהו מסובך, אבל אם תעקבו אחר המתכון תקבלו תוצאה מדהימה וטעימה. אם אתם אוהבים פחזניות אתם הולכים לאהוב את המתכון הזה!
רמת קושי
בינוני
מנות
16
זמן הכנה
½1 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
צרפתי
מצרכים

    לאקלר:
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
    • 100 גרם חמאה
    • 1 כוס (140 גרם) קמח
    • 1/4 כפית מלח
    • 1 כף (12 גרם) סוכר
    • 4 ביצים
    • אבקת סוכר
     
    לקם פטיסייר:
    • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב
    • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
    • 1/3 כוס (40 גרם) קורנפלור
    • 1/4 כפית מלח
    • 4 חלמונים
    • 30 גרם חמאה
    • 1/2 מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל/מחית וניל
     
    לזיגוג שוקולד:
    • 150 גרם שוקולד מריר
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה

הוראות הכנה

1. מכינים את קרם הפטיסייר: בקערה גדולה טורפים חלמונים, סוכר וקורנפלור. טורפים עד שמקבלים תערובת חלקה. מניחים בצד. חוצים 1/2 מקל וניל לאורכו, מוציאים את הזרעים ומוסיפים לסיר עם החלב, מוסיפים פנימה גם את תרמיל הוניל הריק. מביאים את החלב לסף רתיחה, מוציאים את תרמיל הוניל. תוך כדי ערבוב החלמונים, יוצקים בזרם דק את החלב החם. כשאר הכל מתאחד, מחזירים את התערובת בחזרה אל הסיר, מחממים על גבי אש נמוכה-בינונית, תוך כדי ערבוב עד שהתערבות מסמיכה.
 
2. מורידים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה ומתערבבת בקרם. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ונותנים להתקרר.
 
3. מחממים תנור ל220 מעלות.
 
4. מכינים בצק רבוך: בסיר בגודל בינוני שמים מים, חלב, סוכר, חמאה ומלח. ממיסים את החמאה ומביאים את התערובת לרתיחה. מורידים מהאש, מוספים את הקמח ומערבבים עד לאיחוד. כאשר הקמח מתאחד מחזירים את הסיר לאש, ומערבבים במשך כ2 דקות. 
 
5. מורידים מהאש, נותנים להתקרר מעט. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם ומערבבים עד לאיחוד לפני הוספת הביצה. תחילה הבצק יראה כאילו הוא מתפרק אבל יש להמשיך לערבב עד שהביצה מתאחדת. מעבירים לשק זילוף גדול עם צתנר משונן רחב. מזלפים רצועות באורך של 9-10 ס"מ על גבי תבנית אפיה ברופדת בנייר אפייה. בעזרת אצבע רטובה משטחים את הקצוות. מפזרים מעט אבקת סוכר מעט האקלרים.
 
6. מכניסים את התבניות לתנור ומיד מורידים את החום ל175 מעלות. אופים במשך 18-20 דקות. מיד בתום האפיה יוצרים חורים בעזרת קיסם שיניים בקוות האקרלים על מנת לשחרר את האדים מבפנים. מניחים בצד להתקרר.
 
7. יוצרים 2-3 חורים בתחתית האקלרים על מנת שנוכל למלא בקרם. מעבירים את הקרם לשק זילוף וממלאים את האקלרים. מעבירים את האקלרים למקרר בזמן שמכינים את הגנאש.
 
8. מכינים את הגנאש: קוצצים את השוקולד המריר ומעבירים לקערה. מחממים את השמנת לסף רתיחה. יוצקים את השמנת על גבי השוקולד, נותנים לעמוד במשך כ2 דקות, מערבבים עד שנוצרת תערובת חלקה. 
 
9. טובלים את החלק העליון של כל אקלר בגנאש ומניחים על גבי רשת צינון. נותנים להתייצב.
 
הערות:
• אם אתם משתמשים בתמצית וניל או במחית וניל אז יש להוסיף את התמצית/מחית בשלב שבו מוסיפים את החמאה לקרם.
• ניתן להשתמש גם בצנתר עגול על מנת לזלף את הבצק ברבוך, אבל התוצאות הטובות ביותר מתקבלות על ידי צנתר כוכב/משונן.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות