21/11/2023
4.5 כוכבים
(3 הצבעות)
...
מתכון בריא לקרפ שיבולת שועל ותרד. קרפים בריאים, צבעוניים וקלים להכנה. מתכון מושלם למי שרוצה לפנק את עצמו בארוחת בוקר בריאה ומזינה.
מצרכים
- 1 כוס (90 גרם) שיבולת שועל
- קורט מלח
- 1 כפית סוכר (אופציונלי)
- 2 ביצים (בינוניות)
- 1¼ כוסות (300 מ"ל) חלב/מים
- 30-40 גרם תרד
הוראות הכנה
- מכניסים שיבולת שועל לבלנדר חזק וטוחנים לכדי קמח. הערה: ניתן להשתמש בקמח שיבולת שועל קנוי.
- מוסיפים מלח, ביצים סוכר וחלב/מים. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים תרד ומערבבים שוב עד לקבלת מרקם חלק.
- מחממים מחבת טפלון קטנה על אש נמוכה-בינונית.
- יוצקים כ-1/4 כוס מהבלילה למחבת החמה. מפזרים את הבלילה באופן שווה ליצירת קרפ דק. מבשלים דקה, הופכים ומבשלים עוד 20-30 שניות.
- חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
- מגישים עם קוטג', גבינת שמנת, יוגורט, חמאת אגוזים, ריבה ועוד.
האימייל שלך לא יוצג באתר