עוף ותפוחי אדמה בתנור – ארוחה בתבנית אחת

עוף ותפוחי אדמה בתנור – ארוחה בתבנית אחת

10/12/2021
4 כוכבים (10 הצבעות)
...
מתכון לעוף ותפוחי אדמה בתנור שמכינים בתבנית אחת ללא כל מאמץ. מתכון שלוקח להכין אותו דקות בודדות, מושלם לארוחת שבת, או ארוחת ערב בכל ימות השבוע. מתכון שהילדים והמשפחה הולכים לטרוף!
רמת קושי
קל
מנות
5
זמן הכנה
¼1 שעות
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
אמריקאי
מצרכים
    • 4-5 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לרבעים
    • 1 קילו עוף כ-4 רגליים ו4 ירכיים (עם העור)
    • 1 בצל גדול, חתוך לחתיכות גדולות
    • 5-6 כפות שמן זית, מחולק
    • 5-6 שיני שום, עם הקליפה
    • 1 כפית אורגנו מיובש
    • ענף רוזמרין טרי
    • 1 כפית קורנית (טימין) מיובשת
    • ½1 כפיות פפריקה
    • 1 כפית אבקת שום
    • 1 כפית מלח או לפי הטעם
    • 1 כפית פלפל שחור
    • 1/2 כפית כמון
הוראות הכנה
1. בקערה גדולה מערבבים את כל התבלינים יחד עם השמן זית. מניחים פנימה את העוף ומערבבים היטב עד לכיסוי מלא. מעבירים להשרייה במקרר למשך שעה אחת לפחות.
 
2. מחממים תנור ל220 מעלות. מכינים תבנית אפייה גדולה ומניחים בצד.
 
3. חותכים את תפוחי האדמה לרבעים, מוסיפים 1-2 כפות שמן זית, 1 כפית מלח ומערבבים היטב. 
 
4. מפזרים את תפוחי האדמה על גבי התבנית. מוסיפים את העוף המושרה, חתיכות בצל, שיני שום ומעט עלי רוזמרין.
 
5. אופים במשך 50-60 דקות, עד שהעוף מבושל ותפוחי האדמה רכים.
הערות:
 
• ניתן לוותר על שלב ההשירה של העוף אך זה מוסיף טעם. אם יש זמן רצוי לא לוותר.
 
• הסיבה שמשתמשים בשום לא קלוף היא כדי שהשום לא ישרף. אחרי שהעוף מוכן מקלפים את הקליפה ומתקבל שום רך וטעים במיוחד.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות