הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תבנית בקוטר 23-24 ס"מ בנייר אפיה. מורחים את התחתית והדפנות במעט שמן זית, מפזרים ככף קמח, מסובבים את התבנית כך שכל התחתית והדפנות יהיו מכוסות בקמח ומנערים כדי להיפתר מקמח עודף. מניחים בצד.
2. בקערה מערבבים קמח, שקדים טחונים, אבקת אפיה ומלח. מניחים בצד.
3. בקערה גדולה טורפים במהירות גבוה ביצים וסוכר, עד לקבלת תערובת אוורירית ובהירה, כ4-5 דקות. מורידים למהירות נמוכה, ותוכך כדי ערבול מוסיפים את השמן זית.
4. מוסיפים תמצית וניל וגרידת לימון, מערבבים עד לאיחוד. מוסיפים חצי ממיץ התפוזים ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים חצי מתערבות הקמח ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים את החצי השני של מיץ התפוזים ומערבבים עד לאיחוד, לבסוף מוסיפים את יתרת תערובת הקמח ומערבבים עד לאיחוד. לא לערבב יותר מדי.
5. מעבירים את הבלילה אל התבנית. אופים במשך 35 דקות או עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש.
6. נותנים לעוגת להתקרר כ10 דקות, מחלצים מהתבנית ונותנים להתקרר באופן מוחלט. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
האימייל שלך לא יוצג באתר