הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תבנית אפיה קפיצית בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה. מורחים את תחתית התבנית והצדדים בחמאה. מניחים בצד.
2. מניחים את השוקולד הקצוץ והחמאה בקערת זכוכית. בסיק קטן/בינוני מביאים מים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומניחים את הקערה מעל הסיר כך שהמים לא יגעו בעקרה. ממיסים את השוקולד והחמאה. מסירים מהאש ונותנים להתקרר מעט.
3. מפרידים את הביצים לקערות נפדרות.
4. את החלמונים מעבירים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.
5. את החלבונים מעבירים לקערת מיקסר, מוסיפים קורט מלח ומתחילים להקציף עד להופעת קצף רך, בהדרגה מוסיפים את הסוכר, תוך כדי הקצפה עד לקבלת קצף יציב.
6. מעבירים שליש מכמות הקצף אל תערובת השוקולד ומערבבים היטב. מעבירים את יתרת הקצף ומקפלים בעדינות עד לאיחוד התערובת.
7. מעבירים לתבנית. אופים במשך 20 דקות. נותנים לעוגה להתקרר באופן מלא ואז מעבירים למקרר ל4 שעות.
8. לפני ההגשה מפזרים באבקת קקאו או אבקת סוכר.
הערות וטיפים:
* ניתן להוסיף כפית קפה על מנת לשדרג טיפה את העוגה.
* מומלץ להגיש עם קצפת.
* בסרטון ניתן לראות שפיזרתי מעל העוגה קקאו, אך ניתן גם לפזר אבקת סוכר.
האימייל שלך לא יוצג באתר