עוגת ריבת חלב

עוגת ריבת חלב

12/12/2021
4 כוכבים (4 הצבעות)
...
מתכון לעוגת ריבת חלב מטורפת! 3 שכבות של עוגת ריבת חלב ספוגה בסירופ, בניהן קרם ריבת חלב עשיר ולקישוט פיורי עוגת ריבת חלב. קינוח חגיגי, מרשים וטעים במיוחד. מושלם בתור עוגת יום הולדת או עוגה לחג.
רמת קושי
בינוני
מנות
12
זמן הכנה
½1 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    לעוגה:
    • ¾1 כוסות +1 כף (250 גרם) קמח
    • 2 כפיות אבקת אפיה
    • 1 כפית סודה לשתיה
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר
    • 2/3 כוס (280 גרם) ריבת חלב
    • 4 ביצים גדולות
    • 1/2 כפית מלח
    • 285 גרם שמנת חמוצה  
    לסירופ:
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
    • 1 כפית קפה נמס
    • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
    • 1 כף ליקר (אופציונלי)
    לקרם:
    • 3/4 כוס + 2 כפות (340 גרם) ריבת חלב
    • 230 גרם חמאה רכה
    • 1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 1 מיכל (225 גרם) גבינת שמנת
    • 40 גרם אגוזי לוז קצוצים
הוראות הכנה

1. מכינים את העוגות: מחממים תנור ל175 מעלות. מרפדים 3 תבניות בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה ומורחים בחמאה. מניחים בצד.
 
2. בקערה גדולה טורפים ביצים וסוכר במשך 5-6 דקות, עד להכפלת הנפח. בקערה נפרדת מערבבים שמנת חמוצה ואבקת אפיה. מוסיפים לתערובת הביצים וטורפים עד לאיחוד. מוסיפים פנימה את ריבת החלב ומערבלים עד לאיחוד.
 
3. מנפים פנימה קמח, אבקת אפיה ומלח. מערבבים עד לאיחוד. לא לערבב יותר מדי.
 
4. מחלקים את הבלילה בין 3 תבניות. אופים במשך 16-18 דקות, עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים מהבתנור, נותנים להתקרר בתוך התבנית במשך כ5-10 דקות, מחלצים מהתבנית ונותנים להתקרר באופן מוחלט. חותכים את החלק העליון של העוגה על מנת לעוגה עוגה שטוחה ואסטתית. את החלק העליון חותכים לקוביות קטנות, אופים ב200 מעלות במשך כ10 דקות, עד להשחמה קלה. מניחים בצד לשלב מאוחר יותר.
 
5. מכינים את הסירופ: בסיר קטן מאחדים את כל מצרכי הסירופ, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהסכור נמס. מורידים מהאש.
 
6. מכינים את הקרם: בקערה גדולה מקרימים את החמאה וגבינת השמנת. מוסיפים ריבת חלב ומערבלים עד לקבלת קרם חלק ואחיד. בקערה נפרדת טורפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת רכה אך יציבה. בהדרגה מקפלים פנימה את הקצפת. מעבירים לשק זילוף (אופציונלי).
 
7. הרכבה: מניחים את שכבת העוגה הראשונה על גבי צלחת הגשה כשאר הצד החתוך כלפי מעלה, טובלים בכ2 כפות סירופ, מורחים שכבת קרם נדיבה ומפזרים 2-1 כפות אגיוזי לוז קצוצים. חוזרים על הפעולה שוב: מניחים שכבת עוגה, טובלים בסירופ, מזלפים קרם, מפזרים אגוזים קצוצים. לבסוף מניחים את שכבת העוגה השלישית, כאשר החלק החתוך כלפי מטה. טובלים בסירופ. מורחים את צידי העוגה ואת החלק העליון בקרם שנותר. 
 
8. מקשטים את העוגה בריבת חלב כפי שמתואר בסרטון. במעבד מזון מרסקים את שאריות העוגה האפויות עד לקבלת תערובת פירורית גסה. מקשטים את דפנות העוגה בבפירורים כפי שמתואר בסרטון.
 
9. מעבירים את העוגה להתייצבות למשך 3 שעות לפחות.
 
 
הערות:
• ניתן לאפות עוגה אחת גדולה ולחתוך ל3 שכבות באופן ידני. במצב כזה זמני האפיה עלולים להשתנות.
• רצוי להשתמש בריבת חלב לא נוזלית מדי. 
תגובות (3)
  • א
    אורטל
    12/6/2022

    היי , באיזה שמנת חמוצה השתמש וכמה אחוזי שומן ?

    הגב
  • The Cooking Foodie logo
    The Cooking Foodie Israel
    14/6/2022

    שמנת חמוצה רגילה 9%-15%

    הגב
  • מ
    מיכל
    31/10/2022

    הייי המתכון נראה מעולה. האם אני אוכל להכין אותו עם תבנית של 18 ס''מ? זה ישנה לי את הכמויות של השכבות?

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות