הוראות הכנה
1. מכינים את העוגות: מחממים תנור ל175 מעלות. מרפדים 3 תבניות בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה ומורחים בחמאה. מניחים בצד.
2. בקערה גדולה טורפים ביצים וסוכר במשך 5-6 דקות, עד להכפלת הנפח. בקערה נפרדת מערבבים שמנת חמוצה ואבקת אפיה. מוסיפים לתערובת הביצים וטורפים עד לאיחוד. מוסיפים פנימה את ריבת החלב ומערבלים עד לאיחוד.
3. מנפים פנימה קמח, אבקת אפיה ומלח. מערבבים עד לאיחוד. לא לערבב יותר מדי.
4. מחלקים את הבלילה בין 3 תבניות. אופים במשך 16-18 דקות, עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים מהבתנור, נותנים להתקרר בתוך התבנית במשך כ5-10 דקות, מחלצים מהתבנית ונותנים להתקרר באופן מוחלט. חותכים את החלק העליון של העוגה על מנת לעוגה עוגה שטוחה ואסטתית. את החלק העליון חותכים לקוביות קטנות, אופים ב200 מעלות במשך כ10 דקות, עד להשחמה קלה. מניחים בצד לשלב מאוחר יותר.
5. מכינים את הסירופ: בסיר קטן מאחדים את כל מצרכי הסירופ, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהסכור נמס. מורידים מהאש.
6. מכינים את הקרם: בקערה גדולה מקרימים את החמאה וגבינת השמנת. מוסיפים ריבת חלב ומערבלים עד לקבלת קרם חלק ואחיד. בקערה נפרדת טורפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת רכה אך יציבה. בהדרגה מקפלים פנימה את הקצפת. מעבירים לשק זילוף (אופציונלי).
7. הרכבה: מניחים את שכבת העוגה הראשונה על גבי צלחת הגשה כשאר הצד החתוך כלפי מעלה, טובלים בכ2 כפות סירופ, מורחים שכבת קרם נדיבה ומפזרים 2-1 כפות אגיוזי לוז קצוצים. חוזרים על הפעולה שוב: מניחים שכבת עוגה, טובלים בסירופ, מזלפים קרם, מפזרים אגוזים קצוצים. לבסוף מניחים את שכבת העוגה השלישית, כאשר החלק החתוך כלפי מטה. טובלים בסירופ. מורחים את צידי העוגה ואת החלק העליון בקרם שנותר.
8. מקשטים את העוגה בריבת חלב כפי שמתואר בסרטון. במעבד מזון מרסקים את שאריות העוגה האפויות עד לקבלת תערובת פירורית גסה. מקשטים את דפנות העוגה בבפירורים כפי שמתואר בסרטון.
9. מעבירים את העוגה להתייצבות למשך 3 שעות לפחות.
הערות:
• ניתן לאפות עוגה אחת גדולה ולחתוך ל3 שכבות באופן ידני. במצב כזה זמני האפיה עלולים להשתנות.
• רצוי להשתמש בריבת חלב לא נוזלית מדי.
היי , באיזה שמנת חמוצה השתמש וכמה אחוזי שומן ?
הגבשמנת חמוצה רגילה 9%-15%
הגבהייי המתכון נראה מעולה. האם אני אוכל להכין אותו עם תבנית של 18 ס''מ? זה ישנה לי את הכמויות של השכבות?
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר