הוראות הכנה
1.שכבת שוקולד חלב: בקערה קטנה מערבבים ג'לטין ומים קרים. נותנים לספוח במשך 15 דקות.
2.מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום. בסיר קטן מביאים את החלב לסף רתיחה, ויוצקים על גבי השוקולד, מוסיפים את החמאה ונותנים לעמוד במשך כ2 דקות. מערבבים עד שמקבלים תערובת חלקה. ממיסים את הג'לטין במיקרוגל במשך 15 שניות ומוסיפים אל השוקולד המומס. מערבבים עד לאיחוד.
3. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה, אחר כך, בהדרגה ותוך כדי ערבוב מוסיפים את השוקולד המומס אל הקצפת. יוצקים את המוס אל רינג בקוטר 16 ס"מ שבתחתיתו מתוח ניילון נצמד. מעבירים למקפיא למשך 4 שעות לפחות.
4. שכבת קרמל בוטנים: בקערה קטנה מערבבים ג'לטין ומים קרים. נותנים לספוח במשך 15 דקות.
5. בסיר בגודל בינוני מחממים סוכר על גבי להבה בינונית, מערבבים מדי פעם עד שהסוכר נמס לחלוטין. בהתחלה עשויים להוויצר גושי סוכר וזה בסדר גמור. יש להיזהר ולא לשרוף את הסוכר. ברגע שהסוכר נמס וקיבל גוון זהוב-חום מיד מורידים מהאש, מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים (זהירות מהאדים). מערבבים עד לאיחוד. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שחמאה נמסה. מחזירים את הסיר ללהבה נמוכה ומבשלים במשך 5 דקות.
6. מורידים מהאש, נותנים להתקרר במשך 3-4 דקות. מוסיפים את הג'לטין הספוח ומערבבים עד שבג'לטין נמס והתאחד. נותנים להתקרר.
7. יוצקים את הקרמל אל תוך רינג בקוטר 16 ס"מ שבתחתיתו מתוח ניילון נצמד. מוסיפים פנימה בוטנים קצוצים ולוחצים קלות. מעבירים למקפיא למשך 4 שעות לפחות.
8. עוגת שוקולד: מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בקוטר 20 ס"מ בנייר אפיה.
9. אל קערה מנפים קמח, אבקת קקאו, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח. מערבבים ומניחים בצד. בעקרה נפרדת מערבבים רוויון, שמן וקפה.
10. בקערה גדולה טורפים ביצה וסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית ונפוחה. כ4-5 דקות. מוסיפים חצי מתערובת הקמח, מערבבים עד לאיחוד, מוסיפים חצי מהתערובת הרטובה ומערבבים עד לאיחוד. חוזרים שוב על הפעולה.
11. יוצקים את הבלילה אל התבנית שהכנו מראש. אופים במשך 25-30 דקות. נותנים להתקרר כ10 דקות בתוך התבנית. מחלצים מהתבנית נותנים להתקרר באופן מלא. חותכים את החלק העליון על מנת ליצור עוגה שטוחה ואחידה. מעבירים את העוגה להקפאה עד לשעת ההרכבה.
12. מוס שוקולד לבן: בקערה קטנה מערבבים ג'לטין ומים קרים. נותנים לספוח במשך 10-15 דקות.
13. מניחים את השוקולד הלבן הקצוץ בקערה חסינת חום. בסיר קטן מביאים 2/3 כוס שמנת מתוקה לסף רתיחה ויוצקים על גבי השוקולד. נותנים לעמוד במשך 2 דקות ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. ממיסים את הג'לטין במיקרוגל במשך 15 שניות, מוסיים אל שוקולד הלבן ומערבבים עד לאיחוד.
14. בקערה מערבלים גבינת שמנת עד לריכוך, תוך כדי ערבוב מוסיפים את תערובת השוקולד, מערבבים עד לאיחוד מלא. בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת רכה. בהדרגה ותוך כדי ערבוב יוצקים את תערבת השוקולד הלבן אל הקצפת ומערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד.
15. הרכבה: מותחים ניילון נמצד על גבי צד אחד של רינג בקוטר 18 ס"מ. מניחים שקף מסביב לדפנות. מוציאים את עוגת השוקולד מהמקפיא וקורצים עיגול בקוטר 16 ס"מ.
16. מניחים את הרינג על גבי קרש נוח, כאשר הניילון כלפי מטה. יוצקים פנימה 1/3 מהמוס, מנערים את התבנית על מנת לפזר בצורה אחידה. מקפיאים למשך 10 דקות. במרכז התבנית, מניחים את שכבת שוקולד החלב הקפואה. יוצקים 1/3 נוסף מהמוס, מנערים על מנת לפזר בצורה אחידה ומקפיאים למשך 10 דקות. בעדינות מניחים במרכז את שכבת הקרמל ויוצקים מעל את יתרת המוס. לבסוף מניחים למעלה את שכבת עוגת השוקולד ולוחצים קלות. מכסים הכל בניילון נצמד ומעיבירים למקפיא למשך 8 שעות.
17. בקערה קטנה מערבבים ג'לטין ומים קרים. נותנים לספוח במשך 10-15 דקות. מניחים את השוקולד בקערה ומשאירים בצד.
18. בסיר קטן שמים מים, סוכר, חלב מרוכז ואבקת קקאו. מביאים את התערובת לרתיחה, מורידים מהאש ונונתים להתקרר 3-4 דקות. מוסיפים פנימה את הג'טין הספוח ומערבבים עד לאיחוד. יוצקים את התערבות על גבי השוקולד, נותנים לעמוד מספר דקות וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת תערובת חלקה. מסננים את הגלסאז' ונותנים להתקרר לטמפרטורה של 32-35 מעלות.
19. מוצאים את העוגה מהמקפיא, מחלצים מהתבנית ומורידים את השקף. מניחים את העוגה על גבי רשת ומתחת לרשת ניילון או נייר אפיה שיאסוף את הגלייז שנשפך. כאשר הגלייז הגיע לטמפרוטה הרצויה שופכים על גבי העוגה הקפואה. מקשטים את תחתית העוגה בבוטנים קצוצים.
20. מעבירים את העוגה למקרר למשך 3-4 שעות לפחות או עד להגשה.
היי תודה על המתכון! שימי חב שרשמת 90 מ״ל ולא ציינת של מה. בדקתי בסרטון וראיתי שזה ריוויון. שווה לתקן
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר