עוגת גבינה נוטלה וחמאת בוטנים ללא אפייה

עוגת גבינה נוטלה וחמאת בוטנים ללא אפייה

10/12/2021
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון לעוגת גבינה נוטלה וחמאת בוטנים ללא אפייה. שילוב של שני טעמים שכולם אוהבים. מתכון לעוגת גבינה קלה להכנה, ללא אפייה ללא טכניקות מיוחדת, והכי חשוב עוגה טעימה בטירוף. עוגת שגם ילדים אוהבים וגם מבוגרים.
רמת קושי
קל
מנות
10
זמן הכנה
½1 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
אמריקאי
מצרכים

    לקלתית:
    • 225 גרם עוגיות פתי בר
    • 100 גרם חמאה מומסת
     
    לעוגת גבינה נוטלה:
    • 340 גרם גבינת שמנת (חבילה וחצי)
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 235 גרם נוטלה
    • 2 כפיות (6 גרם) ג'לטין + 2 כפות מים קרים (30 מ"ל)
     
    לעוגת גבינה חמאת בוטנים:
    • 340 גרם גבינת שמנת (חבילה וחצי)
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 3/4 כוס (100 גרם) אבקת סוכר
    • 2 כפיות (6 גרם) ג'לטין + 2 כפות מים קרים (30 מ"ל)
    • 1 כוס (250 גרם) חמאת בוטנים 
    • 2 כפיות (6 גרם) ג'לטין + 2 כפות מים קרים (30 מ"ל)
     
    לגנאש שוקולד:
    • 100 גרם שוקולד מריר
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
הוראות הכנה

1. מכינים את הקלתית: במעבד מזון או בשקית ניילון רסקים את הביסקוויטים לכדי פירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים/מערבבים עד לאיחוד. 
 
משטחים את תערובת הפירורים על גבי תחתית של תבנית בקוטר  23-24 ס"מ. מעבירים למקרר בזמן שמכינים את המילוי.
 
2. מכינים עוגת גבינה נוטלה: בקערה קטנה מערבבים ג'טלין עם מים ונותנים לספוח במשך 10-15 דקות.
 
3. בקערה גדולה מערבלים נוטלה וגבינת שמנת עד לקבלת תעורבת אחידה וחלקה. מוסיפים שמנת מתוקה ומקציפים עד לאווריריות. 
 
4. ממיסים את הג'לטין במיקרו במשך 15 שניות. מוסיפים 1-2 כפות מתערובת עוגת הגבינה אל הג'לטין המומס ומערבבים עד לאיחוד. יוצקים בחזרה אל תערובת עוגת הגבינה ומערבבים עד לאיחוד.
 
5. יוצקים את התערובת על גבי הקלתית ומעבירים למקפיא למשך שעה אחת.
 
6. מכינים עוגת גבינה חמאת בוטנים: בקערה קטנה מערבבים ג'טלין עם מים ונונתים לספוח במשך 10-15 דקות.
 
7. בקערה גדולה מערבלים גבינת שמנת, חמאת בוטנים ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים שמנת מתוקה, תמצית וניל ומקציפים עד לאווריריות. 
 
8. ממיסים את הג'לטין במיקרו במשך 15 שניות. מוסיפים 1-2 כפות מתערובת עוגת הגבינה אל הג'לטין המומס ומערבבים עד לאיחוד. יוצקים בחזרה אל תערובת עוגת הגבינה ומערבבים עד לאיחוד. יוצקים את התערובת על גבי שכבת הנוטלה. מורחים בצורה חלקה. מעבירים להתייצבות במקרר למשך 6 שעות לפחות.
 
9. מכינים גנאש שוקולד: קוצצים את השוקולד המריר, מעבירים לקערה חסינת חום. בסיר קטן מביאים את השמנת לסף רתיחה ויוצקים על גבי השוקולד. נותנים לעמוד במשך 1-2 דקות ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק.
 
10. מחלצים את העוגה מהתבנית, יוצקים את הגנאש על גבי העוגה. מעבירים למקרר עד שהגנאש מתייצב, בערך שעה אחת.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות