סלט יווני

סלט יווני

28/11/2021
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון לסלט יווני קיצי, טעים. צבעוני ומרען. סלט יווני עם עגבניות שרי, מלפפון, בצל, זיתי קלמטה וגבינת פטה. סלט פשוט להכנה שיזכיר לכם את החופשה ביוון.
רמת קושי
קל
מנות
4
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
5 דקות
מטבח
יווני
מצרכים

    • 470 גרם עגבניות שרי או 4 עגבניות בגדול בינוני
    • 1 מלפפון גדול
    • 1 פלפל ירוק קטן
    • 1/2 בצל סגול
    • 60 גרם זיתי קלמטה מגולענים
    • 4 כפות שמן זית
    • 2 כפות חומץ בן יין אדום/לבן
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל שחור לפי הטעם
    • 1 כפית אורגנו מיובש
    • 225 גבינת פטה

הוראות הכנה

1. קוצצים את המלפפון, חוצים את עגבניות השרי, חותכים לרצועות את הפלפל הירוק ופורסים לפרוסות דקות את הבצל הסגול.
 
2. בקערה קטנה מערבבים מים קרים עם כפית חומץ. מעבירים לשם את הבצל הפרוס ומשאירים לעמוד כ10 דקות.
 
3. חותכים את גבינת הפטה לקוביות.
 
4. בקערה גדולה מערבבים את כל הירקות עם הגבינה והבצל (מסונן). מניחים בצד.
 
5. בקערה נפרדת מערבבים שמן זית, חומץ, מלח פלפל ואורגנו מיובש. יוצקים את הרוטב על גבי הסלט, מערבבים היטב. נותנים לעמוד כ15 דקות לפני ההגשה.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות