מתכון ללזניה חלבית הכי טעימה בעולם

מתכון ללזניה חלבית הכי טעימה בעולם

6/1/2022
4 כוכבים (4 הצבעות)
...
הלזניה הזו עשירה בגבינות ועשירה בירקות (קישואים, גזר, פטריות ותרד). המתכון הזה די פשוט והדבר היחיד שאתם צריכים זה קצת סבלנות. שכבות של ירקות רכים, רוטב עגבניות עשיר, דפי לזניה ורוטב לבן טעים (בשמל). לזניה גבינות מנצחת שכולם אוהבים. מושלמת לשבועות או לכל יום אחר.
רמת קושי
בינוני
מנות
8
זמן הכנה
½1 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
איטלקי
מצרכים

     לרוטב הבשמל:
    • 90 גרם חמאה
    • 1/2 כוס+1 כף קמח (85 גרם)
    • 3 כוסות חלב, פושר (720 מ"ל)
    • 60 גרם גבינת פרמז'ן
    • 1/4 כפית מלח
    • 1/4 כפית פלפל שחור
    • 1/4 כפית אגוז מוסקט
     
    לתערובת הירקות:
    • 2-3 כפות שמן זית
    • 1 בצל גדול, קצוץ
    • 3 שיני שום כתושות
    • 1 גזר גדול, חתוך לקוביות
    • 2 קישואים בינונים, חתוכים לקוביות
    • 140 גרם תרד
    • 140 גרם פטריות, קצוצות
    • 5-6 עלי בזיליקום
    • מלח ופלפל לפי הטעם
    • 1 כפית אורגנו
    • 1 קילו רוטב עגבניות, בהכנה ביתית או קנוי
     
    להרכבה:
    • דפי לזניה (שלא מצריכות בישול מקדים)
    • 90 גרם מוצרלה
    • פרמז'ן

הוראות הכנה

1. הכנת תערובת הירקות: במחבת או סיר גדול מחממים על אש בינונית שמן זית. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה, כ7-8 דקות. מוסיפים שום כתוש ומטגנים 1-2 דקות. מוסיפים את הגזר והקישואים ומבשלים עד שהגזר מתרכך, בערך 6-7 דקות. מוסיפים את הפטריות ומבשלים במשך 5 דקות, מוסיפים את התרד ומבשלים  4-5 דקות. 
 
2. מוסיפים רוטב עגבניות, מלח, פלפל, אורגנו ועלי בזיליקום. מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות. מורידם מהאש ומניחים בצד.
 
3. הכנת רוטב הבשמל: בסיר בינוני ממיסים חמאה על אש בינונית, כאשר החמאה מומסת, מוסיפים קמח ומערבבים כל הזמן, עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים בהדרגה את החלב, מרבבים כל הזמן כדי למנוע גושים. מערבבים עד לקבלת רוטב חלק וסמיך. מורידים מהאש ומוסיפים מלח ופלפל שחור, אגוז מוסקט ופרמז'ן. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק.
 
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
 
5. הרכבה: מפזרים שכבה דקה של תערובת הירקות בתחתית תבנית אפייה (22X32 ס"מ), מסדרים מעל שכבה של עלי לזניה, מעל מפזרים 1/3 מתערובת הירקות, ואז מפזרים 1/3 מרוטב הבשמל, מעל הרוטב מפזרים 1/3 מגבינת המוצרלה. חוזרים על התהליך עם עוד 2 שכבות (סה"כ 3 שכבות במנה). לבסוף יוצקים את רוטב הבשמל ומפזרים מעל גבינת מוצרלה ופרמז'ן. מרססים בשמן את התחתית של נייר הכסף(כדי למנוע הדבקות של הגבינה) ומכסים את התבנית באופן רופף.
 
6. אופים מכוסה במשך 40 דקות, מורידים את נייר הכסף ואופים במשך 15-20 דקות נוספות.
 
7. מניחים לקירור במשך 15-20 דקות לפני ההגשה. 

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות