הוראות הכנה
1. הכנת תערובת הירקות: במחבת או סיר גדול מחממים על אש בינונית שמן זית. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה, כ7-8 דקות. מוסיפים שום כתוש ומטגנים 1-2 דקות. מוסיפים את הגזר והקישואים ומבשלים עד שהגזר מתרכך, בערך 6-7 דקות. מוסיפים את הפטריות ומבשלים במשך 5 דקות, מוסיפים את התרד ומבשלים 4-5 דקות.
2. מוסיפים רוטב עגבניות, מלח, פלפל, אורגנו ועלי בזיליקום. מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות. מורידם מהאש ומניחים בצד.
3. הכנת רוטב הבשמל: בסיר בינוני ממיסים חמאה על אש בינונית, כאשר החמאה מומסת, מוסיפים קמח ומערבבים כל הזמן, עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים בהדרגה את החלב, מרבבים כל הזמן כדי למנוע גושים. מערבבים עד לקבלת רוטב חלק וסמיך. מורידים מהאש ומוסיפים מלח ופלפל שחור, אגוז מוסקט ופרמז'ן. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. הרכבה: מפזרים שכבה דקה של תערובת הירקות בתחתית תבנית אפייה (22X32 ס"מ), מסדרים מעל שכבה של עלי לזניה, מעל מפזרים 1/3 מתערובת הירקות, ואז מפזרים 1/3 מרוטב הבשמל, מעל הרוטב מפזרים 1/3 מגבינת המוצרלה. חוזרים על התהליך עם עוד 2 שכבות (סה"כ 3 שכבות במנה). לבסוף יוצקים את רוטב הבשמל ומפזרים מעל גבינת מוצרלה ופרמז'ן. מרססים בשמן את התחתית של נייר הכסף(כדי למנוע הדבקות של הגבינה) ומכסים את התבנית באופן רופף.
6. אופים מכוסה במשך 40 דקות, מורידים את נייר הכסף ואופים במשך 15-20 דקות נוספות.
7. מניחים לקירור במשך 15-20 דקות לפני ההגשה.
האימייל שלך לא יוצג באתר