מרק מינסטרונה – מרק ירקות איטלקי
20/4/2023
5 כוכבים
(1 הצבעות)
...
מתכון למרק מינסטרונה – מרק ירקות איטלקי קלאסי. היופי במרק מינסטרונה הוא שכל אחד יכול להכין את המרק איך שהוא רוצה ולהוסיף איזה ירק שיש לו בבית. המרק הזה מושלם לימי החורף הקרים והוא מאוד פשוט להכנה, כך שגם מי שלא מומחה גדול בבישול יכול לבשל את המרק הטעים הזה.
מצרכים
- 2-3 כפות שמן זית
- 1 בצל, קצוץ
- 3 שיני שום, קצוצות
- 3 גזרים, חתוכים לקוביות
- 2 גבעולי סלרי, קצוצים
- 2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
- 1 קופסת (400 גרם) עגבניות מרוסקות
- 6-8 כוסות ציר ירקות/מים
- 1 קופסת שעועית לבחירתכם
- 2/3 כוס פסטה לבחירתכם
- 1/4 ראש כרוב
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- 1 כפית טימין
- לחם להגשה
הוראות הכנה
- בסיר גדול מחממים שמן זית. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים במשך 4-5 דקות.
- מוסיפים שום, קוביות גזר וסלרי קצוץ. מבשלים במשך 6-7 דקות.
- מוסיפים קוביות תפוחי אדמה, עגבניות מרוסקות, ציר ירקות/מים, מתבלים במלח, פלפל, טימין ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים, כ-15 דקות.
- מוסיפים שעועית ופסטה, מבשלים במשך 10 דקות.
- מוסיפים כרוב קצוץ ומבשלים 2-3 דקות.
- בודקים את התיבול ומוסיפים תבלינים במידת הצורך.
- מגישים עם לחם כפרי.
האימייל שלך לא יוצג באתר