הוראות הכנה
1. בסיר גדול, ממיסים חמאה ושמן זית, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים על גבי להבה בינונית עד להזהבה.
2. מוסיפים שום כתוש, פטריות קצוצות וטימין. מבשלים, תוך כדי ערבוב, עד שהפטריות מתרככות, כ10 דקות. מוסיפים ערמונים ומבשלים במשך 2 דקות נוספות.
3. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, ציר ירקות, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים על גבי להבה נמוכה בשמך 25 דקות.
4. מורידים את האש מהסיר וטוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
5. מחזירים לאש, מוסיפים כמון ומערבבים, בוקדים את התיבול ואם יש צורך מוסיפים עוד מלח/פלפל.
6. מגישים.
הערות:
• מרקם המרקם תלוי בכמות הנוזלים שתוסיפו. אם רוצים מרק נוזלי יותר, מוסיפים יותר מים, אם רוצים מרק קרמי וסמיך יותר מוסיפים פחות מים.
• במקום חמאה ניתן להוסיף 2 כפות שמן זית וכך להפוף את המרק לטבעוני (למרות שחמאה מוסיפה טעם עשיר למרק).
האימייל שלך לא יוצג באתר