מתכון למרק פטריות וערמונים

מתכון למרק פטריות וערמונים

22/12/2021
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מרק פטריות קרמי, סמיך, טעים ועשיר. מתכון למרק פטריות חמים, מושלם לימים גושים וקרים או לכל יום אחר. מרק קל להכנה שכל אחד יוכל להכין בבית. ניתן לוותר על החמאה במרק וכך להפוך את המרק לטבעוני ובריא.
רמת קושי
קל
מנות
6
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    • 450 גרם פטריות לבחירתכם, קצוצות
    • 250 גרם ערמונים קלופים בולויים בואקום, קצוצים
    • 1 בצל גדול, קצוץ
    • 3 שיני שום, כתוש
    • 2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
    • 30 גרם חמאה
    • 2 כפות שמן זית
    • 8-10 ענפי טימין
    • 1.2-1.5 ליטר ציר ירקות או מים
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
    • 1 כפית כמון
הוראות הכנה
1. בסיר גדול, ממיסים חמאה ושמן זית, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים על גבי להבה בינונית עד להזהבה.
 
2. מוסיפים שום כתוש, פטריות קצוצות וטימין. מבשלים, תוך כדי ערבוב, עד שהפטריות מתרככות, כ10 דקות. מוסיפים ערמונים ומבשלים במשך 2 דקות נוספות.
 
3. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, ציר ירקות, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים על גבי להבה נמוכה בשמך 25 דקות.
 
4. מורידים את האש מהסיר וטוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
 
5. מחזירים לאש, מוסיפים כמון ומערבבים, בוקדים את התיבול ואם יש צורך מוסיפים עוד מלח/פלפל.
 
6. מגישים.
 
 
הערות:
• מרקם המרקם תלוי בכמות הנוזלים שתוסיפו. אם רוצים מרק נוזלי יותר, מוסיפים יותר מים, אם רוצים מרק קרמי וסמיך יותר מוסיפים פחות מים.
• במקום חמאה ניתן להוסיף 2 כפות שמן זית וכך להפוף את המרק לטבעוני (למרות שחמאה מוסיפה טעם עשיר למרק).

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות