20/4/2023
5 כוכבים
(2 הצבעות)
...
מתכון למרק שום טעים, מנחם וקל להכנה. כל מה שאתם צריכים זה מספר מצרכים בסיסיים, כמה דקות עבודה ויש לכם מרק חורפי מנחם שכל אחד יכול להכין. מושלם לימי החורף הקרים.
מצרכים
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול
- 2 ראשי שום
- 1/2 כוס (120 מ"ל) יין לבן *או ציר
- 2 תפוחי אדמה בינוניים
- 4-5 כוסות (1 ליטר) ציר עוף/ירקות
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת לבישול *אופציונלי
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
- 1 כפית אורגנו
- 1 כפית טימין
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- קרוטונים
- פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה
- בסיר רחב מחממים שמן זית, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים במשך 3-4 דקות. מוסיפים שום קצוץ מטגנים במשך 6-7 דקות, עד להזהבה קלה.
- יוצקים יין לבן ומבשלים 3-4 דקות, עד שהאלכוהול מתאדה (אם אתם מעדיפים לא להשתמש ביין, דלגו על שלב זה).
- יוצקים פנימה ציר עוף/ירקות, מוסיפים קוביות תפוחי אדמה, מתבלים במלח, פלפל, אורגנו, טימין ואגוז מוסקט. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים, כ-15-20 דקות.
- מסירים מהאש ובעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם חלק.
- מוסיפים את השמנת ומבשלים 5-10 דקות. בודקים את התיבול ואם צריך מוסיפים עוד תבלינים.
- מכינים את הקרוטונים: חותכים 3-4 פרוסות לחם לקוביות קטנות. מחממים 2 כפות שמן זית למחבת, מוסיפים את הלחם וקולים עד להזהבה.
- יוצקים את המרק לקערה, מוסיפים מעט קרוטונים ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה מעל.
זהירות ! זה בשר וחלב יחד !!! אסור לבשל/לאכל שמנת עם ציר עוף
הגבזהירות ! זה בשר וחלב יחד !!! אסור לבשל/לאכל שמנת עם ציר עוף
הגבתודה על האזהרה חני!
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר