חלב מטוגן (לצ'ה פריטה) – קינוח ספרדי מסורתי

חלב מטוגן (לצ'ה פריטה) – קינוח ספרדי מסורתי

9/12/2021
5 כוכבים (2 הצבעות)
...
מתכון מדהים ומיוחד לחלב מטוגן - לצ'ה פריטה (בספרדית: Leche Frita). זהו קינוח ספרדי מסורתי ופולרי במיוחד בספרד אך לא מוכר בישראל. הקינוח מתאים לחנוכה או לסופי שבוע שבא לכם קינוח מתוק ומפנק. הקינוח הזה מעל מרקם חלק, קרמי ומיוחד. שווה ניסיון!
רמת קושי
קל
מנות
12
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
ספרדי
מצרכים

    • 4 כוסות (960 מ"ל) חלב, מחולק
    • 1 מקל קינמון
    • קליפה מלימון אחד
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
    • 2/3 כוס (85 גרם) קורנפלור
    • קורט מלח
    • 1 כפית תמצית וניל
     
    לציפוי:
    • 2 ביצים
    • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
    • 1/2 כפית קינמון
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
    • שמן לטיגון

הוראות הכנה
1. בסיר בגודל בינוני שמים 3 כוסות (720 מ"ל) חלב, סוכר, מקל קינמון, קליפת לימון וקורט מלח. מחממים על גבי להבה נמוכה ומביאים לסף רתיחה.
 
2. בנתיים בקערה מערבבים קורפלור עם 1 כוס (240 מ"ל) חלב עד שמקבלים תערובת חלקה וללא גושים.
 
3. כאשר החלב חם ומתחיל לבעבע, מוציאים את קליפת הלימון ומקל הקינמון. שופכים פנימה את תערובת הקורנפלור ומבשלים על גבי להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד להסמכה. מכבים את האש, מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.
 
4. יוצקים את הבלילה אל תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים בניילון נצמד, נותנים להתקרר לטמפרטורת החדר, לאחר מכן מעבירים לתייצבות במקרר ל4 שעות לפחות.
 
5. חותכים את הקינוח לחתיכות בגודל הרצוי. 
 
6. מכינים את הציפוי: בקערה אחת טורפים 2 ביצים, בעקרה שניה שמים קמח, בצלחת גדולה מערבבים סוכר וקינמון.
 
7. מכסים כל ריבוע בקמח, לאחר מכן, טובלים בביצה. מטגנים בשמן חם, כ3 דקות מכל צד, עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.
 
8. מיד לאחר מכן מכסים בתערובת הסוכר והקינמון. מגישים חם!
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות