הוראות הכנה
עוגת גבינה נוטלה:
1. מכינים את הבסיס: במעבד מזון מרסקים את הביסקוויטים לכדי פירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים עד לאיחוד. משטחים על גבי תבנית בקוטר 20 ס"מ. מעבירים למקרר בזמן שמכינים את המילוי.
2. מכינים את המילוי: בקערה גדולה מערבלים גבינת שמנת ואבקת סוכר. מוסיפים נוטלה, תמצית וניל ואבקת קקאו. מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
3. יוצקים על גבי בסיס העוגה ומעבירים למקרר ל6 שעות לפחות.
4. מכינים את הגנאש: בסיר קטן מחממים שמנת עד לסך רתיחה. יוצקים את השמנת על גבי הנוטלה. נותנים לעמוד כ2 דקות ואז מערבבים עד לקבלת גנאש חלק.
5. יוצקים על גבי העוגה, מעבירים למקפיא עד להגשה.
6. יש לשמור את עוגת הגבינה במקפיא ולהוציא כ30 דקות לפני ההגשה.
טראפלס נוטלה:
1. קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה.
2. שמים את השמנת והחמאה בסיר קטן, מחממים על אש בינונית עד שהחמאה נמסה למביאים לרתיחה עדינה.
3. יוצקים את השמנת מעל השוקולד, נותנים לעמוד כ2 דקות. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים נוטלה בטמפרטורת החדר, מערבבים עד לאיחוד. מכסים בניילון נצמד ומקררים למשך כשעתיים.
4. יוצרים כדורים קטנים מתערובת השוקולד מגלגלים באבקת קקאו.
הערות:
• יש לאחסן את הטראפלס במקרר
• אם השוקולד לא נמס כאשר מערבבים עם השמנת החמה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 20 שניות עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
עוגיות שוקולד צ'יפס ממולאות בנוטלה:
1. על גבי תבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה מניחים 1-2 כפיות נוטלה. מקפיאים למשך כשעה.
2. מכינים חמאה חומה: שמים את החמאה סיר קטן על גבי אש נמוכה-בינונית וממיסים. לאחר שהחמאה נמסה לחלוטין ממשיכים לבשל 5-6 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד להשחמה. יש להיזהר ולא לשרוף את החמאה. מעבירים את החמאה החומה אל קערה גדולה ונותנים להתקרר לטמפרטורת החדר.
3. בעקרה קטנה מערבבים קמח, אבקת סודה ומלח.
4. אל הקערה עם החמאה החומה מוסיפים סוכר חום וסוכר לבן, טורפים עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם וטורפים רק עד לאיחוד. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים. בהדרגה מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים.
5. מקררים את התערובת במקרר למשך 30 דקות.
6. מחממים תנור ל180 מעלות.
7. לוקחים 2 כפות מתערובת הבצק, משטחים על גבי כך היד, במרכז מניחים חתיכה קפואה של נוטלה ומגלגלים לכדור. מסדרים על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומשאירים כ4-5 ס"מ מרווח בין כדור לכדור.
8. אופים במשך 10-12 דקות או עד להשחמה של העוגיות בשוליים. נותנים להתקרר על התבנית, אחר כך מעבירים לרשת צינון להתקרר לגמרי.
האימייל שלך לא יוצג באתר