עוגת לימון ופרג

עוגת לימון ופרג

2/12/2021
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
עוגת לימון ופרג כבר ניסיתם? שתי שכבות רכות, נימוחות ועשירות של עוגת לימון ופרג. ביניהם קרם גבינת שמנת מפנק. עוגה מרשימה, טעימה ומעולה לחובבי הפרג.
רמת קושי
בינוני
מנות
10
זמן הכנה
2 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
אירופאי
מצרכים

    לעוגה:
    • ¼2 כוסות (315 גרם) קמח
    • ½1 כפיות אבקת אפייה
    • 1/4 כפית מלח
    • ½1 כוסות (300 גרם) סוכר
    • 4 כפות (35 גרם) זרעי פרג
    • 4 ביצים
    • 170 גרם חמאה רכה
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
    • 1/3 1 כוסות (320 מ"ל) ריוויון
    • גרידה משני לימונים
    • 2 כפות מיץ לימון טרי
    • 1 כפית תמצית וניל
     
    לקרם גבינת שמנת:
    • 1 כוס ( 240 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 450 גרם גבינת שמנת
    • 190 גרם אבקת סוכר
    • 1 כפית תמצית וניל
     
    לקישוט:
    • גרידת לימון
    • זרעי פרג

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל180 מעלות. משמנים שתי תבניות בקוטר 20 ס"מ, מרפדים בנייר אפייה, מורחים את נייר האפייה בחמאה. מניחים בצד.
 
2. מנפים קמח ואבקת אפייה אל קערה גדולה. מוסיפים מלח ופרג. מערבבים ומניחים בצד.
 
3. בקערה גדולה מקרימים את החמאה והסוכר. מוסיפים שמן ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים תמצית וניל, מיץ לימון וגרידת לימון. מערבבים עד לאיחוד. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, מערבבים עד לאיחוד לאחר כל הוספה.
 
4. מוסיפים 1/3 מתערובת הקמח, מערבבים עד לאיחוד, מוסיפים 1/2 מהריוויון ומערבבים עד לאיחוד, חוזרים על הפעולה: מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים, מוסיפים ריוויון ומערבבים, ולבסוף מוסיפים את תערובת הקמח שנותרה ומערבבים עד לאיחוד.
 
5. יוצקים את הבלילה אל התבניות. אופים במשך 35-40 דקות. עד שמכניסים קיסם למרכז העוגה והקיסם יוצא יבש. מצצנים את העוגות כ10 דקות, מחלצים מהתבניות ונותנים להתקרר באופן מוחלט על גבי רשת צינון.
 
6. בנתיים מכינים את הקרם: בקערה גדולה מערבלים גבינת שמנת, אבקת סוכר ותמצית וניל. בקרה נפרדת מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. בהדרגה מקלפים את הקצפת אל גבינת השמנת עד שמקבלים קרם חלק ואחיד.
 
7. מרכיבים את העוגה: חותכים את החלק העליון של העוגות על מנת לקבל עוגות שטוחות. מניחים עוגה אחת על גבי צלחת הגשה או מעמד הגשה עם הצד החתוך כלפי מעלה. מורחים שכבה נדיבה של קרם. מניחים את העוגה השניה מלמעלה, עם הצד החתוך כלפי מטה. מורחים את צידי העוגה ואת החלק העליון של העוגה בקרם.
 
8. נותנים לעוגה להתייצב במקרר כשעתיים. מקשטים בפרג, וגרידת לימון לפני ההגשה (אופציונלי).
 
הערות:
• כשאר מכינים את העוגות: אם הבלילה סמיכה מדי, מוסיפים כ2 כפות ריוויון.
• אם העוגות שלכם יוצאות שטוחות אין צורך לחתוך אותן.
• אם אתם רוצים להכין ריוויון ביתי ערבבו 1/3 1 כוסות (320 מ"ל) חלב עם ½1 כפות חומץ, תנו לזה לעמוד כ10 דקות בצד ואז ניתן להשתמש בזה בתור ריוויון.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות