הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות. משמנים שתי תבניות בקוטר 20 ס"מ, מרפדים בנייר אפייה, מורחים את נייר האפייה בחמאה. מניחים בצד.
2. מנפים קמח ואבקת אפייה אל קערה גדולה. מוסיפים מלח ופרג. מערבבים ומניחים בצד.
3. בקערה גדולה מקרימים את החמאה והסוכר. מוסיפים שמן ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים תמצית וניל, מיץ לימון וגרידת לימון. מערבבים עד לאיחוד. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, מערבבים עד לאיחוד לאחר כל הוספה.
4. מוסיפים 1/3 מתערובת הקמח, מערבבים עד לאיחוד, מוסיפים 1/2 מהריוויון ומערבבים עד לאיחוד, חוזרים על הפעולה: מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים, מוסיפים ריוויון ומערבבים, ולבסוף מוסיפים את תערובת הקמח שנותרה ומערבבים עד לאיחוד.
5. יוצקים את הבלילה אל התבניות. אופים במשך 35-40 דקות. עד שמכניסים קיסם למרכז העוגה והקיסם יוצא יבש. מצצנים את העוגות כ10 דקות, מחלצים מהתבניות ונותנים להתקרר באופן מוחלט על גבי רשת צינון.
6. בנתיים מכינים את הקרם: בקערה גדולה מערבלים גבינת שמנת, אבקת סוכר ותמצית וניל. בקרה נפרדת מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. בהדרגה מקלפים את הקצפת אל גבינת השמנת עד שמקבלים קרם חלק ואחיד.
7. מרכיבים את העוגה: חותכים את החלק העליון של העוגות על מנת לקבל עוגות שטוחות. מניחים עוגה אחת על גבי צלחת הגשה או מעמד הגשה עם הצד החתוך כלפי מעלה. מורחים שכבה נדיבה של קרם. מניחים את העוגה השניה מלמעלה, עם הצד החתוך כלפי מטה. מורחים את צידי העוגה ואת החלק העליון של העוגה בקרם.
8. נותנים לעוגה להתייצב במקרר כשעתיים. מקשטים בפרג, וגרידת לימון לפני ההגשה (אופציונלי).
הערות:
• כשאר מכינים את העוגות: אם הבלילה סמיכה מדי, מוסיפים כ2 כפות ריוויון.
• אם העוגות שלכם יוצאות שטוחות אין צורך לחתוך אותן.
• אם אתם רוצים להכין ריוויון ביתי ערבבו 1/3 1 כוסות (320 מ"ל) חלב עם ½1 כפות חומץ, תנו לזה לעמוד כ10 דקות בצד ואז ניתן להשתמש בזה בתור ריוויון.
האימייל שלך לא יוצג באתר