מתכון לסלמון כבוש ביתי (גרבלקס) כמו במעדניות

מתכון לסלמון כבוש ביתי (גרבלקס) כמו במעדניות

29/11/2021
2.5 כוכבים (11 הצבעות)
...
מתכון לסלמון כבוש ביתי (גרבלקס) - אם אתם אוהבים סלמון כבוש תופתעו לגלות כמה קל להכין סלמון בכבישה ביתית. כל מה שאתם צריכים זה פילה סלמון ועוד כמה מצרכים בסיסיים. אחרי שתנסו להכין את הגרבלקס הזה בבית לא תקנו יותר במעדניות או בחנויות.
רמת קושי
קל
מנות
10
זמן הכנה
24 שעות
זמן עבודה
10 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    • 2 קילו פילה סלמון טרי עם העור
    • 250 גרם מלח גס
    • 250 גרם סוכר
    • 1 כף פלפל שחור שלם
    • 1 כף זרעי כוסברה
    • 1/4 צרור שמיר, קצוץ גס
     
    להגשה:
    • בייגל
    • גבינת שמנת
    • בצל סגול
    • צלפים
    • שמיר

הוראות הכנה

1. כותשים את זרעי הכוסברה והפלפל השחור. מניחים בצד.
 
2. בקערה גדולה מערבבים מלח, סוכר, זרעי כוסברה, פלפל שחור ושמיר קצוץ.
 
3. מניחים את פילה הסלמון בתבנית גדולה ועמוקה, עם העור כלפי מטה. מכסים את הסלמון בתערובת הסוכר והמלח. דואגים שכל חלקי הדג יהיו מכוסים היטב.
 
4. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לכבישה במקרר ל12 עד 24 שעות (קראו את ההערות).
 
5. מוצאים את התבנית מהמקרר, מורידים את תערובת המלח והסוכר מהסלמון. שוטפים את הסלמון ומייבשים היטב.
 
6. פורסים את הסלמון לפרוסות דקות, תוך שימוש בסכין חדה ומתאימה.
 
הערות:
• לא מומלץ להשתמש במלח שולחן. לכן לא להחליף את השימוש במלח גס.
• זמן הכבישה תלוי בדרגת הכבישה שאליה תרצו להגיע. אחרי 12 שעות הדג יהיה כבוש אבל עדיין מעט "נא" מבפנים. אחרי 24 שעות הדג יהיה כבוש יותר ומוצק יותר. ניתן גם לכבוש במשך 36 שעות או אפילו 48 שעות אם אתם מעדיפים מרקם מוצג יותר עם טעימים חזקים יותר. 
• להוספת טעמים נוספים ניתן להוסיף לתערובת המלח והסכור מעט גרידת לימון/תפוז ועשבי תיבול שונים.
• ניתן לשמור עד שבועיים בכלי אטום במקרר.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות