הוראות הכנה
1. כותשים את זרעי הכוסברה והפלפל השחור. מניחים בצד.
2. בקערה גדולה מערבבים מלח, סוכר, זרעי כוסברה, פלפל שחור ושמיר קצוץ.
3. מניחים את פילה הסלמון בתבנית גדולה ועמוקה, עם העור כלפי מטה. מכסים את הסלמון בתערובת הסוכר והמלח. דואגים שכל חלקי הדג יהיו מכוסים היטב.
4. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לכבישה במקרר ל12 עד 24 שעות (קראו את ההערות).
5. מוצאים את התבנית מהמקרר, מורידים את תערובת המלח והסוכר מהסלמון. שוטפים את הסלמון ומייבשים היטב.
6. פורסים את הסלמון לפרוסות דקות, תוך שימוש בסכין חדה ומתאימה.
הערות:
• לא מומלץ להשתמש במלח שולחן. לכן לא להחליף את השימוש במלח גס.
• זמן הכבישה תלוי בדרגת הכבישה שאליה תרצו להגיע. אחרי 12 שעות הדג יהיה כבוש אבל עדיין מעט "נא" מבפנים. אחרי 24 שעות הדג יהיה כבוש יותר ומוצק יותר. ניתן גם לכבוש במשך 36 שעות או אפילו 48 שעות אם אתם מעדיפים מרקם מוצג יותר עם טעימים חזקים יותר.
• להוספת טעמים נוספים ניתן להוסיף לתערובת המלח והסכור מעט גרידת לימון/תפוז ועשבי תיבול שונים.
• ניתן לשמור עד שבועיים בכלי אטום במקרר.
האימייל שלך לא יוצג באתר