22/8/2022
5 כוכבים
(1 הצבעות)
...
מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים. פלפלים צמחוניים במילוי קינואה ושעועית שחורה. מתכון בריא, עתיר בחלבונים, קל להכנה וטעים להפליא! בקלות אפשר להפוך את המתכון לטבעוני.
מצרכים
- 2-3 כפות שמן זית
- 2 בצלים, קצוצים
- 3-4 שיני שום, קצוצות
- 1/2 כוס (85גרם) קינואה, שטופה ומסוננת
- 1 פחית (400 גרם) שעועית שחורה, שטופה ומסוננת
- 1 פחית (400 גרם) עגבניות מרוסקות
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית אורגנו
- 2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 8-10 פלפלים, בינוניים
- רוטב עגבניות
- גבינה לבחירתכם
הוראות הכנה
- מבשלים את הקינואה: שוטפים את הקינואה מתחת למים קרירים, עד שהמים יוצאים שקופים. שמים קינואה שטופה בסיר בינוני. מוסיפים 1 כוס (240 מ"ל) מים, 1/2 כפית מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים במשך 15 דקות עד שהקינואה תפוחה. מסירים מהאש ומניחים לעמוד מכוסה במשך 5 דקות. מניחים בצד.
- מחממים תנור ל200 מעלות.
- במחבת גדולה מחממים שמן זית. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים במשך 5-6 דקות. מוסיפים שום כתוש ומטגנים במשך 2 דקות.
- מוסיפים קינואה מבושלת, שעועית שחורה, עגבניות מרוסקות, תיבול, פטרוזיליה קצוצה, ומבשלים במשך 5 דקות.
- חותכים את החלק העליון של הפלפלים ומוציאים את הזרעים. ממלאים את הפלפלים בתערובת המילוי.
- מורחים כמה כפות רוטב עגבניות בתחתית תבנית אפייה מרובעת בגודל 22X33 ס"מ או תבנית אפייה עגולה בגודל 30 ס"מ. יוצקים 1/2 כוס מים. מסדרים בתבנית האפייה את הפלפלים הממולאים.
- מפזרים מעט גבינה מגורדת מעל.
- משמנים חתיכת נייר כסף בשמן ומכסים את הפלפל בצד משומן כלפי מטה.
- אופים מכוסה במשך 35-40 דקות, מסירים את נייר הכסף ואופים במשך 10 דקות נוספות עד שהפלפלים רכים והגבינה נמסה.
האימייל שלך לא יוצג באתר